Τρίτη 4 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Κερδισμένο το κεφάλαιο, στην «πρέσα» οι εργαζόμενοι

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Υπομονή ζήτησε από τους Αμερικανούς ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, καθώς, όπως τόνισε, παρά τις θετικές ενδείξεις για την οικονομία των ΗΠΑ, θα χρειαστούν «πολλοί μήνες ακόμη» για να βγει η χώρα από την ύφεση...

«Οταν λάβουμε τα μηνιαία αποτελέσματα για την ανεργία, την επόμενη βδομάδα, το πιθανότερο είναι ότι θα δείχνουν πως εξακολουθούμε να έχουμε μεγάλες απώλειες σε θέσεις εργασίας. Σε ό,τι με αφορά, δε θα έχουμε ανακάμψει όσο εξακολουθούμε να χάνουμε θέσεις εργασίας», υπογράμμισε ο Αμερικανός Πρόεδρος. Εντούτοις, το πρόγραμμα ανάκαμψης της οικονομίας έχει ήδη τα οφέλη του καθώς οι τράπεζες έχουν αρχίσει να ανακοινώνουν κέρδη ενώ τα στελέχη τους απολαμβάνουν υπέρογκες απολαβές σε μορφή μπόνους.

Μόλις την περασμένη Πέμπτη ο εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο, παρέδωσε την έκθεσή του, σύμφωνα με την οποία οργανισμοί, όπως, οι Bank of America, Merrill Lynch, JPMorgan και Citigroup, έδωσαν υπέρογκες αμοιβές σε στελέχη τους το 2008, ενώ λάμβαναν κρατική υποστήριξη δισ. δολαρίων. Συνολικά εννέα τράπεζες που είχαν ωφεληθεί από τα οικονομικά «πακέτα σωτηρίας» της κυβέρνησης Ομπάμα μοίρασαν μπόνους μεγαλύτερα του 1 εκατ. δολαρίων σε 4.800 υπαλλήλους τους. Οι Δημοκρατικοί και η κυβέρνηση Ομπάμα προωθούν νομοσχέδιο που θα περιορίζει τις ιλιγγιώδεις χρηματικές επιβραβεύσεις...Θα υπόκεινται σε μεγαλύτερο έλεγχο ενώ μέρος του ελέγχου θα ασκείται και από μετόχους!

Το ενδεχόμενο να αναστείλει την έκδοση της βρετανικής ιστορικής εφημερίδας «Observer», του αρχαιότερου κυριακάτικου φύλλου στον κόσμο, με έτος ίδρυσης το 1791, φέρεται να εξετάζει ο όμιλος «Guardian Media Group», ο οποίος αυτή τη βδομάδα ανακοίνωσε σημαντικές απώλειες στα οικονομικά του αποτελέσματα για το διάστημα 2008/09 λόγω της κρίσης αλλά και των διαρθρωτικών αλλαγών που λαμβάνουν χώρα σε ΜΜΕ λόγω του διαδικτύου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ