Σάββατο 1 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
WIND
Εμμένει στην προκλητική αδιαλλαξία η εργοδοσία

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν χτες το ΣΕΤΗΠ και το Σωματείο Εργαζομένων της επιχείρησης

Πρώτη απάντηση στην εργοδοτική ασυδοσία έδωσε χτες το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) στη διοίκηση της εταιρείας WIND, πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας από κοινού με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων στη WIND. Απαίτησαν από την εργοδοσία την άμεση ανάκληση της τρομοκρατικής και καταχρηστικής απόλυσης - μη ανανέωση της δίμηνης σύμβασης - της συνδικαλίστριας Κατερίνας Τζίμα, εργαζομένης στην εταιρεία και μέλους του ΔΣ του Συνδικάτου και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, ώστε να μη χαθεί καμιά θέση εργασίας.

Το ΣΕΤΗΠ και το Σωματείο Εργαζομένων στη WIND ζήτησαν συνάντηση με εκπρόσωπο της διοίκησης. Η διοίκηση, όμως, με προκλητικό και αδιάλλακτο τρόπο, αρνήθηκε να δεχθεί τους εκπροσώπους των εργαζομένων του Συνδικάτου και αποχώρησε. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κατέστησαν σαφές πως αυτές οι προκλήσεις δε θα μείνουν αναπάντητες. Παράλληλα, το γεγονός καταγγέλθηκε και στους εργαζομένους.

Χτες, εξάλλου, η συνδικαλίστρια αρνήθηκε να υπογράψει την απόλυσή της, με τη διοίκηση προκλητικά να επιμένει πως κάλυπτε καλοκαιρινές ανάγκες! Σημειώνεται, δε, ότι η εταιρεία ακολουθεί την τακτική της μη ανανέωσης των συμβάσεων σε όσους εργαζόμενους έχουν ανανεώσει 3 φορές τη σύμβασή τους.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ, Αλέκος Περράκης, με δηλώσεις του σημείωσε πως «αυτή η στάση της διοίκησης θα λάβει άμεσα αγωνιστική απάντηση με κλιμάκωση των αγώνων». Από την πλευρά του ο Μανώλης Μιχαηλάκης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη WIND, τόνισε ότι «η διοίκηση δεν έκανε δεκτή την παράλληλη επικοινωνία με το ΣΕΤΗΠ και το σωματείο και προτίμησε να αποχωρήσει. Καταγγέλλουμε αυτή τη στάση της διοίκησης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ