Πέμπτη 30 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
ΟΛΟΙ σήμερα στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ
  • Στην Αθήνα, στην πλατεία Κάνιγγος, στις 7.30 μ.μ.
  • Στη Θεσσαλονίκη, στο Αγαλμα Βενιζέλου, στις 7.30 μ.μ.
  • Πρωτοβουλίες, δραστηριότητες και συγκεντρώσεις σε μια σειρά από πόλεις της χώρας

Κάτω τα χέρια από τα ΒΑΕ. Η κατάργησή τους δε θα περάσει.(φωτ.: Από παλιότερη διαδήλωση των ταξικών συνδικάτων)
Κάτω τα χέρια από τα ΒΑΕ. Η κατάργησή τους δε θα περάσει.(φωτ.: Από παλιότερη διαδήλωση των ταξικών συνδικάτων)
Σήμερα, με τα συλλαλητήρια του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας, η εργατική τάξη καλείται να δώσει μαζική, δυναμική, αγωνιστική απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης, που, με την ουσιαστική στήριξη του ΠΑΣΟΚ, προωθεί το πετσόκομμα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ). Εργατοϋπάλληλοι, μικρομεσαίοι, γυναίκες, συνταξιούχοι και νέοι συντονίζουν τα αγωνιστικά τους βήματα ενάντια στις προωθούμενες ανατροπές συνολικά σε Υγεία - Πρόνοια - Ασφάλιση. Παρά την καλοκαιρινή περίοδο οι ταξικές δυνάμεις δηλώνουν «παρών» και σε αυτή την αναμέτρηση με την κυβέρνηση και την αντιλαϊκή πολιτική.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος και στη Θεσσαλονίκη στις 7.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου . Στη συγκέντρωση της Αθήνας καλεί και η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ, πραγματοποιώντας προσυγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ομόνοιας.

Την ίδια στιγμή, ακόμη και λίγες ώρες πριν από τα συλλαλητήρια, οι ταξικές δυνάμεις συνεχίζουν την προετοιμασία τους, με συγκεντρώσεις, ομιλίες, συζητήσεις και εξορμήσεις σε εργοστάσια και τόπους δουλειάς. Ετσι, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας πραγματοποιεί εξορμήσεις στα εργοτάξια του Προαστιακού. Παράλληλα, αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ Υγείας-Πρόνοιας και της Συντονιστικής Αγώνα Αναπήρων περιοδεύουν στις 9 π.μ. στο Ασυλο Ανιάτων και στη συνέχεια στις υπηρεσίες Πρόνοιας της Δυτικής Αττικής. Αλλά και στη Θεσσαλονίκη η Γραμματεία του ΠΑΜΕ συνεχίζει τις προετοιμασίες με εξορμήσεις και περιοδείες στους τόπους δουλειάς.

Στην κινητοποίηση καλούν: Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Τύπου και Χάρτου, Τροφίμων - Ποτών - Γάλακτος, Λογιστών, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Φαρμάκου, Θεάματος - Ακροάματος, Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, τα συνδικάτα Επισιτισμού - Ξενοδοχείων, Μετάλλου, Εμποροϋπαλλήλων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Ηλεκτρολόγων, Καθαριστριών, Τηλεπικοινωνιών, Χρηματοπιστωτικού, το Συντονιστικό των ΟΤΑ, το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, οι Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΟΑΕΕ, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικών Κλινικών, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων.

Επίσης, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καλεί στην κινητοποίηση όλους τους συλλόγους της και κάθε γυναίκα για «να δώσουν με τη συμμετοχή τους αγωνιστική απάντηση στη νέα λαίλαπα αντεργατικών μέτρων».

«Η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων είναι ενιαία σε στεριά και θάλασσα», διαμηνύουν τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, η Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών και η Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ, καλώντας τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων να συμμετάσχουν μαζικά - δυναμικά στο σημερινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο απευθύνει και η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά.

Πρωτοβουλίες σε όλη τη χώρα

Πρωτοβουλίες και δραστηριότητες ενόψει του σημερινού συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ αναπτύσσουν οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα.

Η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ πραγματοποιεί σήμερα συγκέντρωση, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Καβάλας. Η Γραμματεία Αλεξανδρούπολης του ΠΑΜΕ προχωρά σε συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στο δημαρχείο.

Συγκέντρωση - εκδήλωση ενάντια στην επίθεση της κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου στα δικαιώματα των εργαζομένων διοργανώνει η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ στο Βόλο, στις 8.30 μ.μ, στην πλατεία Αγίου Νικολάου.

Η Γραμματεία Λασιθίου του ΠΑΜΕ καλεί σήμερα στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Αγίου Νικολάου, σε συλλαλητήριο ενάντια στην κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών, της Κυριακής αργίας και συνολικά ενάντια στην εφαρμογή των αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης. Οι τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ των νομών της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας προχωρούν σε εξορμήσεις στις πρωτεύουσες των νομών, σήμερα, Πέμπτη, στις 7 μ.μ. Συγκεκριμένα, εξορμήσεις θα γίνουν σε Χαλκίδα, Λαμία, Αμφισσα, Λιβαδειά αλλά και σε άλλες πόλεις, όπως, Θήβα, Αλιβέρι, Ιστιαία, Κάρυστο και Ιτέα.

Η Γραμματεία ΠΑΜΕ της Κέρκυρας πραγματοποιεί συγκέντρωση, στις 8 μ.μ., στη διασταύρωση του ξενοδοχείου «ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗ». Παράλληλα, σε Γιάννενα, Λευκάδα και Ναύπακτο οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ προχωρούν σε περιοδείες και εξορμήσεις σε δεκάδες χώρους δουλειάς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ