Τρίτη 28 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ
ΑντιΚΚΕ παραλήρημα σχετικά με το έργο του Αχελώου

Αμεση αντίδραση της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ. «Οι Οικολόγοι - Πράσινοι ξεπληρώνουν γραμμάτια στα μεγάλα συμφέροντα»

Η επίσπευση των έργων είναι ζωτικής σημασίας για τη μικρομεσαία αγροτιά

EUROKINISSI

Η επίσπευση των έργων είναι ζωτικής σημασίας για τη μικρομεσαία αγροτιά
Επίθεση με προκλητικά ψεύδη και ανυπόστατη επιχειρηματολογία εξαπολύουν, με ανακοίνωσή τους, οι Οικολόγοι - Πράσινοι κατά του ΚΚΕ και των επιστημονικά τεκμηριωμένων θέσεών του για το, ζωτικής σημασίας, έργο εκτροπής του Ανω Ρου του Αχελώου. Ενοχλημένοι από την καταγγελία της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ ότι τα μεγάλα συμφέροντα που αντιπαλεύουν την ολοκλήρωση των έργων εκτροπής μέρους των νερών του Ανω Ρου του Αχελώου, βρήκαν νέο σύμμαχο, το κόμμα τους, που τάχθηκε κατά της υλοποίησης του έργου, οι Οικολόγοι - Πράσινοι επιχειρούν με το αντιΚΚΕ παραλήρημά τους, να αντιστρέψουν την πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, σχετικά με την ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρουν ψεύδη όπως ότι: το ΚΚΕ δεν λέει ούτε λέξη για τις αιτίες του αρδευτικού προβλήματος και δεν προτείνει καμία ουσιαστική λύση. Προκαλούν με τον ισχυρισμό τους ότι «το ΚΚΕ δεν λέει την αλήθεια στους αγρότες, ότι δηλαδή η εκτροπή του Αχελώου δεν αφορά στο σύνολο των αγροτών, αλλά μια μικρή ομάδα προνομιούχων αγροτών». Ειρωνεύονται, ακόμα, και τους επιστήμονες και τα τεκμηριωμένα συμπεράσματά τους για την πολλαπλή χρησιμότητα του έργου , υπέρ του λαού, τα οποία και το ΚΚΕ αναδεικνύει, στα πλαίσια της πρότασής του. «Οταν λέτε - αναφέρει - ότι ο επιστημονικός κόσμος στηρίζει την εκτροπή του Αχελώου, μήπως θα μπορούσατε να ονομάσετε μερικούς επιστήμονες ή κάποιους επιστημονικούς φορείς για να καταλάβουμε κι εμείς σε ποιου είδους επιστήμη αναφέρεστε;». Επικαλούνται δε «κάποιους ασυνείδητους επιχειρηματίες που τρίβουν τα χέρια τους με την εκτροπή του Αχελώου» γιατί θα ρίχνουν πιο εύκολα τα λύματα στον Πηνειό και ισχυρίζονται ψευδώς ότι το ΚΚΕ στην Αιτωλοακαρνανία άλλα λέει και «χρησιμοποιεί διγλωσσία».

«Ξεπληρώνει γραμμάτια»!

Σε νέα ανακοίνωσή της η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ επισημαίνει ότι οι Οικολόγοι - Πράσινοι φαίνεται πως έχουν πάρει ζεστά τον ρόλο τους ως πολέμιοι της εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου, αξιοποιώντας και το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα και ξεπληρώνοντας γραμμάτια στα μεγάλα συμφέροντα που τους στήριξαν.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Δεν νομίζουμε πως είναι "αδιάβαστοι" και "άσχετοι" οι κύριοι Οικολόγοι - Πράσινοι και λένε "χοντρές" αναλήθειες στην ανταπάντησή τους για όσα η ΝΕ του ΚΚΕ τούς καταλογίζει για τις θέσεις τους για την εκτροπή του άνω ρου του Αχελώου. Αντίθετα, φαίνεται πως έχουν πάρει ζεστά τον ρόλο τους ως πολέμιοι της εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου, αξιοποιώντας και το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα και ξεπληρώνοντας γραμμάτια στα μεγάλα συμφέροντα που τους στήριξαν.

Γι' αυτό αντί να δικαιολογήσουν τη θέση τους απαντούν με αντιΚΚΕ κραυγές και καραμπινάτα ψέματα στις απλές αλήθειες που το ΚΚΕ τούς λέει: Οτι εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα που αντιπαλεύουν το έργο και θέλουν είτε να το καθυστερήσουν είτε να το ακυρώσουν. Γι' αυτό άθελά τους, βέβαια, αποκαλύπτονται με όσα λένε και γράφουν, όπως για παράδειγμα για "ασυνείδητους επιχειρηματίες" !!! ...που με την κατασκευή των έργων θα μπορούν πιο εύκολα να ρίχνουν τα λύματά τους στον Πηνειό, γι' αυτό υποστηρίζουν το έργο... και άλλα φαιδρά.

Αλλά όμως δεν μπορεί να μη γνωρίζουν ότι το ΚΚΕ έκανε δύο ημερίδες στη Θεσσαλία για την εκτροπή του άνω ρου του Αχελώου και έχει επεξεργασμένες και δημοσιευμένες τις θέσεις του εδώ και πολλά χρόνια.

Δεν μπορεί επίσης να μη γνωρίζουν ότι και στην Αιτωλοακαρνία το ΚΚΕ έχει την ίδια θέση υπέρ των έργων εκτροπής παλεύοντάς την ανοιχτά και δημόσια.

Δεν μπορεί να μην γνωρίζουν ότι το ΚΚΕ μιλά για μικρομεσαίους αγρότες που ακόμα είναι σε μαζική κλίμακα στη Θεσσαλία κι' όχι γενικά για αγρότες και πως το νερό είναι αγαθό και όχι εμπόρευμα όπως οι ίδιοι οι Οικολόγοι - Πράσινοι δημόσια λένε. Γι' αυτό και λέμε ότι η επίσπευση των έργων είναι ζωτικής σημασίας για την μικρομεσαία αγροτιά.

Δεν μπορεί επίσης να μην ξέρουν πως το έργο της εκτροπής δεν σημαίνει για το κίνημα και για το ΚΚΕ να μπει το νερό στην κύτη του Πηνειού για να καταλήξει στη θάλασσα αλλά η πλήρης αξιοποίησή του σύμφωνα με τεκμηριωμένες προτάσεις που υπάρχουν.

Απλά φαίνεται πως οι Οικολόγοι - Πράσινοι είναι συνειδητά ταγμένοι στην άλλη όχθη του ποταμού κόντρα κι ενάντια στην εκτροπή του άνω ρου του Αχελώου και στα λαϊκά συμφέροντα, γι' αυτό και το αντιΚΚΕ παραλήρημά τους και τα προβοκατόρικα ψέματα σε βάρος του.

Ευκαιρία είναι να τους γνωρίσουν καλύτερα όσοι τους ψήφισαν για τις "οικολογικές τους περικοκλάδες" και ανάλογα να τους ανταμείψουν στις επόμενες εκλογές».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ