Παρασκευή 24 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Ολοι στη δουλειά ή όλοι στον αγώνα

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της «ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ» έγινε χτες στα Γιάννενα

«Ολοι στην δουλειά ή όλοι στον αγώνα». Με αυτό το σύνθημα οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ» διαδήλωσαν χτες το απόγευμα για ακόμη μια φορά μαζί με το ΠΑΜΕ στα Γιάννενα. Κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της πόλης για να εκφραστεί η ταξική αλληλεγγύη στον πολύμηνο αγώνα των 55 περίπου εργατών, για να δηλωθεί πως ο ενωμένος και αποφασιστικός αγώνας τους για την υπεράσπιση της εργασίας, της διεκδίκησης, των δεδουλευμένων και των δικαιωμάτων τους, είναι αγώνας που αφορά όλους τους εργαζόμενους.

Εργάτες από διαφορετικούς κλάδους έδειξαν την έμπρακτη ταξική τους αλληλεγγύη στους Ελληνες και μετανάστες εργάτες της επιχείρησης «ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ» που βρίσκονται για 5η βδομάδα σε επίσχεση εργασίας κόντρα στο μπαράζ εκβιαστικών και διασπαστικών πρακτικών της εργοδοσίας, τις ομαδικές απολύσεις 26 ατόμων, τις συλλήψεις κατόπιν εισαγγελικής εντολής από την αστυνομία απλήρωτων εργατών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.

Μίλησε η Τερέζα Βασιλείου, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, που τόνισε ότι ο αγώνας των εργαζομένων της «ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ» «δεν είναι αγώνας που περιορίζεται στους 4 τοίχους του εργοστασίου, δεν είναι αγώνας που αφορά μόνο αυτούς που απολύθηκαν ή που δεν πληρώθηκαν. Μας αφορά γιατί η επίθεση που έχει εξαπολυθεί στα εργασιακά δικαιώματα στο όνομα της κρίσης, πλήττει το σύνολο των ανθρώπων που μοχθούν και παράγουν τον πλούτο, τον οποίο καρπώνονται μερικά παράσιτα της κοινωνίας»...

Μόνοι μας σύμμαχοι, το σωματείο και οι εργαζόμενοι στους άλλους κλάδους

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ», απέστειλαν επιστολή προς την υπουργό Απασχόλησης θυμίζοντάς της δηλώσεις της ότι τάχα δεν θα πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι... Στην επιστολή, αφού εξηγούν ότι από το Δεκέμβρη κινητοποιούνται για όσα δικαιούνται, σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Θα γνωρίζετε ότι η επιχείρηση έχει επιδοτηθεί με διάφορα αναπτυξιακά προγράμματα, που όπως αναφέρεται σ' αυτά, προβλέπονται για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, τη διασφάλιση και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Τι είδους ανάπτυξη είναι αυτή που επιτρέπει στους εργοδότες να μην τηρούν την εργατική νομοθεσία και τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους; Ποιος κερδίζει από αυτή την ανάπτυξη; Οι εργαζόμενοι ή οι εργοδότες; Τι είδους διεύρυνση και εξασφάλιση των θέσεων εργασίας είναι οι απολύσεις των 26 συναδέλφων μας;

Δεν ξέρουμε αν πρέπει να περιμένουμε πολλά από την παρέμβασή σας. Η απραγία και η αδιαφορία όλων των θεσμικών παραγόντων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν μας έχουν κάνει καχύποπτους», σημειώνουν με νόημα οι εργαζόμενοι και προσθέτουν ακόμα: «Εχουμε πειστεί εδώ και μήνες ότι οι μόνοι μας σύμμαχοι, αυτοί που μπορούν πραγματικά να μας βοηθήσουν, είναι το σωματείο μας και οι εργαζόμενοι στους άλλους κλάδους, με την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράστασή τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανυποχώρητοι οι εργαζόμενοι στην «Καρυπίδης»(22/12/2016)
ΑΤΙΤΛΟ(22/1/2010)
ΑΤΙΤΛΟ(11/6/2009)
Μαζί εργάτες και μικροί ΕΒΕ(4/4/2009)
ΑΤΙΤΛΟ(31/12/2008)
Στη Βουλή το μπαράζ των απολύσεων(22/4/2004)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org