Παρασκευή 24 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να μην απολυθεί κανένας εκπαιδευτικός

Δυναμική παρέμβαση έκαναν, προχτές, δυνάμεις του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στο φροντιστήριο «Σύγχρονο»

Παρέμβαση στο φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης «Σύγχρονο» (στην πλατεία Κάνιγγος) έκαναν, την περασμένη Τετάρτη, δυνάμεις του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, υπερασπιζόμενοι πέντε συναδέλφους τους που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της απόλυσης.

Σημειώνουμε ότι το καθεστώς για τους εργαζόμενους στα φροντιστήρια, είναι να απολύονται κάθε χρόνο στις αρχές του καλοκαιριού, να μπαίνουν στο Ταμείο Ανεργίας και να επαναπροσλαμβάνονται το Σεπτέμβρη. Πέντε όμως εκπαιδευτικοί του συγκεκριμένου φροντιστηρίου έχουν δεχτεί μηνύματα από την εργοδοσία ότι μπορεί το Σεπτέμβρη να μην ξαναπροσληφθούν ή να προσληφθούν για πολύ λιγότερες ώρες απ' όσες απασχολούνταν μέχρι τώρα. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καταγγέλλουν ότι οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί μπήκαν στο μάτι της εργοδοσίας, επειδή είχαν διεκδικήσει το δώρο Χριστουγέννων (που είναι συχνή τακτική των φροντιστηριούχων παρανόμως να μην το δίνουν στους εργαζομένους).

Κατά τη διάρκεια της προχθεσινής κινητοποίησης του ΠΑΜΕ, οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας ισχυρίστηκαν ότι πληρώνουν στους εργαζόμενους τα νόμιμα που δικαιούνται και δικαιολογήθηκαν ότι μειώνονται οι ώρες διδασκαλίας και γι' αυτό δεν είχαν να δώσουν διδακτικές ώρες και να δουλέψουν οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ξεκαθάρισαν ότι δε θα δεχτούν καμιά απόλυση ή μείωση ωραρίου και έδωσαν αγωνιστικό ραντεβού το Σεπτέμβρη για συνέχεια και κλιμάκωση του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ