Παρασκευή 24 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΑΣΟΣ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ
Κάλεσμα της ΚΝΕ για συμμετοχή στην πυροπροστασία

Να συμμετάσχουν στην πυροπροστασία του δάσους του Κατάκολου, που διοργανώνουν κάτοικοι της περιοχής από τις 12 μ. έως τις 6 μ.μ. το Σάββατο και την Κυριακή 25-26 του Ιούλη, καλεί το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ηλείας της ΚΝΕ τα μέλη και τους φίλους της Οργάνωσης, αλλά και όλους τους νέους του νομού.

Το δάσος του Κατάκολου, χώρος σπάνιας φυσικής και αρχαιολογικής σημασίας, είναι μία από τις λίγες περιοχές πρασίνου που έχουν γλιτώσει από τα χέρια των εμπρηστών - «εμπόρων» στην περιοχή και αποτελεί πλέον υπόθεση του λαού η περιφρούρησή του.

Οπως σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του το ΝΣ Ηλείας της ΚΝΕ, «δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να ξαναζήσουμε τις στιγμές του 2007». Γι' αυτό καλεί «κάθε νέο και νέα που αγωνιά, για τη ζωή του, για το περιβάλλον που οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ θυσιάζουν στο βωμό του κέρδους, να μπει μπροστά στον αγώνα για την προστασία του δάσους του Κατάκολου. Ειδικά αυτήν την περίοδο που τίθεται επί τάπητος το ζήτημα της προστασίας των δασών και δύο χρόνια μετά την τραγική εμπειρία των πυρκαγιών σε όλη την Ελλάδα και ειδικά στην Ηλεία, καλούμε το λαό και τη νεολαία να βγάλει συμπεράσματα για την πολιτική της ΕΕ και στο περιβάλλον, να την καταδικάσει απερίφραστα αυτή και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου που χρόνια τώρα την υπηρετούν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ