Παρασκευή 24 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Στρατόπεδα συγκέντρωσης σε δασικές εκτάσεις

Icon

Στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών σε δασικές εκτάσεις προγραμματίζει να δημιουργήσει η κυβέρνηση, πολλαπλασιάζοντας τα ήδη υπάρχοντα που έχει ανακοινώσει ότι θα λειτουργήσουν κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί από τα πρόσφατα αστυνομικά πογκρόμ μεταφέρονται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Ριτσώνας και του Ασπροπύργου, αλλά η κυβέρνηση επιχειρεί να δημιουργήσει και νέους χώρους σε απομονωμένες δασικές εκτάσεις.

Για τη δημιουργία τέτοιων στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών σε δασικές εκτάσεις η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος, προχωρώντας στην άρση των νομικών εμποδίων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με διάταξη του νομοσχεδίου - «σκούπα» του υπουργείου Εσωτερικών, που κατατέθηκε χτες στη Βουλή, το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο που προβλέπει την παραχώρηση κατά κυριότητα ή κατά χρήση δημόσιων δασικών εκτάσεων για την ίδρυση σωφρονιστικών καταστημάτων (φυλακών) επεκτείνεται, ώστε να προβλέπεται και η ίδρυση «Κέντρων Υποδοχής και Φιλοξενίας Μεταναστών».

Στην εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου αναφέρεται ότι τέτοια κέντρα σε δασικές εκτάσεις θα φτιαχτούν «όταν αυτό είναι απαραίτητο και επιβάλλεται από λόγους δημοσίου συμφέροντος, δεδομένων και των ειδικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί στη χώρα λόγω της κατακόρυφης αύξησης των μεταναστευτικών ροών». Η σπουδή όμως της κυβέρνησης να προχωρήσει σε νομοθετική διευθέτηση του ζητήματος αποδεικνύει ότι υπάρχει σχετικός σχεδιασμός και ανάλογη πρόβλεψη. Το γεγονός μάλιστα ότι η κυβέρνηση επεκτείνει μια νομοθεσία που αφορά τα σωφρονιστικά καταστήματα ώστε να συμπεριλάβει και τα κέντρα υποδοχής μεταναστών, δημιουργεί λογικούς συνειρμούς για το καθεστώς που θα ισχύει σε αυτά τα κέντρα και ενισχύει τους φόβους ότι στην πραγματικότητα θα είναι κανονικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η προαναφερόμενη εξέλιξη εντάσσεται στο συνολικότερο σχέδιο του άγριου κυνηγητού σε βάρος των μεταναστών από την κυβέρνηση με τη σύμφωνη γνώμη ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ. στο πλαίσιο των δεσμεύσεών της απέναντι στην ΕΕ. Ταυτόχρονα, υπογραμμίζει την ανάγκη αντιμετώπισης αυτής της εξέλιξης από το λαϊκό εργατικό κίνημα, δεδομένου ότι σκόπιμα καλλιεργείται από την άρχουσα τάξη η αντίληψη ότι για τα προβλήματα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων ευθύνονται οι μετανάστες και όχι η αντιλαϊκή πολιτική, η ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα και οι πόλεμοι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ