Παρασκευή 24 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ»
Παράσταση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών στο Ελληνικό, για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους σε κρατούμενους πρόσφυγες που βρίσκονται σε απεργία πείνας από τις 11 του Ιούλη, καλεί η «Αγωνιστική Συμπαράταξη Δικηγόρων», σήμερα, Παρασκευή 25 του Ιούλη, στις 5 το απόγευμα.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από 9 μέρες, 19 φυλακισμένοι άνθρωποι πακιστανικής καταγωγής, που ζητούν πολιτικό άσυλο, κατήγγειλαν σε διεθνείς οργανισμούς και οργανώσεις της χώρας τις άθλιες συνθήκες κράτησης στα κελιά του Αστυνομικού Τμήματος Γλυφάδας, ενώ δε λείπουν περιστατικά ξυλοδαρμού και απειλών από τους δεσμοφύλακες - αστυνομικούς, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες καταγγελίες. Την ίδια στιγμή, και σε άλλες φυλακές - κρατητήρια, όπως, σε Αρτα, Αγρίνιο κ.α., πλήθη μεταναστών και προσφύγων στοιβάζονται κυριολεκτικά σαν ζώα στα κρατητήρια των κατά τόπους Αστυνομικών Διευθύνσεων και Τμημάτων, κάτω από άθλιες συνθήκες, χωρίς να υπάρχει καμία ουσιαστική κρατική μέριμνα για σίτιση και ιατροφαρμακευτική φροντίδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Αρτα, πολλές φορές οι αστυνομικοί - όπως δηλώνουν οι ίδιοι - κάνουν έρανο μεταξύ τους για να σιτίσουν τους κρατούμενους, καθώς δεν υπάρχει καμία αρμόδια κρατική αρχή που θα αναλάβει να καλύψει ακόμη και στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης αυτών των ανθρώπων. Στο Αγρίνιο, δε, όπου έχουν μεταφερθεί από την Πάτρα 28 Αφγανοί και Σομαλοί, ηλικίας 20 έως 35 ετών, μετά το πογκρόμ στον καταυλισμό της Ηρώων Πολυτεχνείου, διαμένουν μέρα - νύχτα μαζί με άτομα που προσάγονται για ποινικά αδικήματα χωρίς να υπάρχουν στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, με περιορισμένες τουαλέτες και ντους, χωρίς να υπάρχει ζεστό νερό και κρεβάτια (κοιμούνται στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο με την πλάτη στον τοίχο). Μάλιστα, αρκετοί, μετά από εξέταση από γιατρούς του Νοσοκομείου Αγρινίου, διαπιστώθηκε πως έχουν άμεση ανάγκη από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την οποία μέχρι πρότινος δεν είχαν.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org