Πέμπτη 23 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Χρυσοφόρος ανθρωπισμός

«"Σύμπραξη Επιχειρηματικής Εξωστρέφειας" ονομάζεται η πρωτοβουλία που ανέλαβε τους τελευταίους μήνες το υπουργείο Εξωτερικών, με στόχο να γνωρίσουν οι Ελληνες επιχειρηματίες μια σχεδόν ανεκμετάλλευτη και άγνωστη στους περισσότερους παγκόσμια αγορά, όπως είναι αυτή των Ηνωμένων Εθνών. Τα Ηνωμένα Εθνη προκηρύσσουν κάθε χρόνο διαγωνισμούς για προμήθειες προϊόντων και υπηρεσιών που ξεπερνούν τα 10 δισ. δολλάρια» (το θέμα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Κερδοφόρα υγεία

«Μερικές από τις κορυφαίες φαρμακοβιομηχανίες στον κόσμο πραγματοποιούν επιπλέον κέρδη δισεκατομμυρίων δολλαρίων λόγω της εντεινόμενης ανησυχίας για την αύξηση της διάδοσης της γρίπης Α (...) οι αναλυτές περιμένουν ότι θα υπάρξει σημαντική αύξηση των πωλήσεων των φαρμακευτικών εταιρειών GlaxoSmithKline, Roche και Sanofi-Aventis όταν αυτές ανακοινώσουν τα έσοδά τους για το πρώτο εξάμηνο του 2009 τα οποία παρουσιάζονται σημαντικά αυξημένα λόγω των κυβερνητικών παραγγελιών (...) ίσως ο κύριος ωφελημένος είναι η ελβετική Roche η οποία πουλάει το Tamiflu (...) σύμφωνα με μια έκθεση της JP Morgan οι κυβερνήσεις έχουν παραγγείλει 600 εκατομμύρια δόσεις πανδημικού εμβολίου εμπορικής αξίας 3 δισ. ευρώ ενώ είναι πιθανό να παραγγείλουν άλλες 342 εκατομμύρια δόσεις αξίας 1,8 δισ. ευρώ» (το θέμα στα ΝΕΑ).

Ταξικότατη εξουσία

«"Ειλικρινά υπάρχουν τόσο πολλά παιδιά από οικογένειες με χαμηλότερα εισοδήματα που είναι πανέξυπνα και που θέλουν να δουλέψουν σε επαγγέλματα καριέρας, αλλά ..." (...) η έρευνα έδειξε ότι το 75% των δικαστών, το 70% των οικονομικών διευθυντών, το 45% των ανώτατων δημοσίων υπαλλήλων, έχουν φοιτήσει σε ιδιωτικά σχολεία, παρότι μόνο το 7% του πληθυσμού της Βρετανίας έχει φοιτήσει σε τέτοια. Παράλληλα αυτοί που παίρνουν τις δουλειές καριέρας έχουν μεγαλώσει σε οικογένειες που όσον αφορά τον πλούτο ανήκουν στο 30% του συνόλου των βρετανικών οικογενειών» (το θέμα στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ