Τρίτη 21 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εμπαίζουν προκλητικά τους ανέργους

Γρηγοριάδης Κώστας

Ξεπέρασε κάθε όριο πρόκλησης ο εμπαιγμός της κυβέρνησης σε βάρος των 140 απολυμένων των εργοστασίων ιματισμού, στη Λάρισα. Η υπουργός Φάνη Πάλλη - Πετραλιά έφτασε στο σημείο - σε σχετική δήλωση, μετά από τη συνάντηση της περασμένης Παρασκευής στη Λάρισα - να ισχυριστεί ψευδώς ότι οι άνεργοι εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι από τους χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με τη λήψη μέτρων ανακούφισης που διεκδικούν. Ηταν η σταγόνα που κάνει το ποτήρι της οργής και της αγανάκτησης των απολυμένων να «ξεχειλίσει».

Ποια είναι τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση; Προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης με ημερομηνία λήξης. Τα οποία κατά την ηγεσία του υπουργείου βάζουν τέρμα στα αδιέξοδα των ανέργων. Λύνουν τα προβλήματα ανθρώπων των οποίων οι οικογένειες παλεύουν εδώ και μήνες να τα φέρουν βόλτα χωρίς μεροκάματο, που βρίσκονται στο δρόμο χωρίς να έχουν πάρει καν αποζημιώσεις από την εργοδοσία και αντιμετωπίζουν την πολύμηνη περιφρόνηση της κυβέρνησης αφού αρνείται ακόμα και να τους δώσει μια έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

Η δήλωση της υπουργού έγινε μάλιστα αφού το κλαδικό συνδικάτο είχε ξεκαθαρίσει, με ανακοίνωσή του, ότι κανένα από τα δίκαια αιτήματα των απολυμένων δεν ικανοποιήθηκε. Με ανακοίνωσή του το συνδικάτο, απαντώντας στους ισχυρισμούς της υπουργού, τονίζει ότι «ψεύδεται» και επισημαίνει ότι στην αρχή της συνάντησης η ίδια είχε πει χαρακτηριστικά ότι «θα είναι δυσάρεστη, αλλά ειλικρινής».

Αξίζει να σημειωθεί ότι με ευθύνη της υπουργού δεν επιτράπηκε στους δημοσιογράφους να παρακολουθήσουν τη συνάντηση. Προφανώς, γιατί αυτό τη διευκόλυνε στο να κάνει το μαύρο άσπρο.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ