Σάββατο 18 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΛΑΡΙΣΑΣ
Παίρνει τη θέση της ενάντια στην κυριακάτικη αργία

Το παράδειγμα του δημοτικού συμβουλίου της Λαμίας και του Αμαρουσίου ακολούθησε και η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας ζητώντας το χαρακτηρισμό του δήμου ως τουριστικής περιοχής

Το δρόμο για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, ανοίγει η πρόταση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας να χαρακτηριστεί ο Δήμος τουριστική περιοχή. Με την πρόταση που, έφερε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, η Δημοτική Αρχή Λάρισας, που πρόσκειται στη ΝΔ, συμφώνησαν, επί της ουσίας, οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ. Μοναδική εξαίρεση ήταν η Δημοτική Συνεργασία Λάρισας που εξέφρασε την κατηγορηματική της αντίθεση μ' αυτή, καταγγέλλοντας ότι μεθοδεύει την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Αν και είναι ολοφάνερο ότι η πρόταση του Δήμου Λαρισαίων προς το αρμόδιο Νομαρχιακό Συμβούλιο για να χαρακτηριστεί τουριστική περιοχή ο δήμος, εντάσσεται στα πλαίσια της συντονισμένης επίθεσης του κεφαλαίου για κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, ο Δήμαρχος Λαρισαίων στη σχετική εισήγησή του κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ισχυρίστηκε, ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η συζήτηση του θέματος αποτελεί μια τυπική διαδικασία. Επικαλέστηκε, δε, σχετικό Προεδρικό Διάταγμα του 1976 που χαρακτηρίζει το Δήμο Λάρισας τουριστικό και επικαιροποιεί η πρόταση του δήμου, η οποία ζητήθηκε από τη Νομαρχιακή Αρχή κατόπιν αιτήματος του υπουργείου Τουρισμού.

Με την πρόταση της Δημοτικής Αρχής συμφώνησε η παράταξη του ΠΑΣΟΚ, στο όνομα «της ανάπτυξης του τουρισμού». Οι εκπρόσωποι της παράταξης του ΣΥΝ, επιχείρησαν να «θολώσουν τα νερά» δηλώνοντας δήθεν την αντίθεσή τους «για όσο το θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία της αγοράς δεν είναι ξεκάθαρο», όταν αυτό είναι συγκεκριμένο και στρέφεται, ολοφάνερα, σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των μικρεμπόρων.

Για συνέργεια στην επιχείρηση κατάργησης της κυριακάτικης αργίας κατήγγειλαν τη Δημοτική Αρχή Λάρισας και όσες παρατάξεις συμφωνούν με την πρότασή της - στις παρεμβάσεις τους κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου - εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, του Συλλόγου Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων, της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων και άλλων φορέων. Οπως χαρακτηριστικά είπε ο Γ. Σκόκας, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, με την πρότασή του ο Δήμος Λάρισας, όπως και άλλοι δήμοι της χώρας που πήραν παρόμοιες αποφάσεις, μετατρέπονται σε «ιμάντα» λείανσης του εδάφους για την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας. Και υπογράμμισε ότι όσοι υλοποιούν αυτές τις μεθοδεύσεις φέρνουν ακέραια την ευθύνη του συνεργού στο έγκλημα, που σταθερά και αδιάλειπτα διενεργούν σε βάρος της εργατικής τάξης, χρόνια τώρα, όλες οι κυβερνήσεις με την συνεχή επέκταση του εργάσιμου χρόνου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ