Σάββατο 18 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Να σταματήσουν οι διώξεις

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Εσωτερικών

Τα πογκρόμ εναντίον των προσφύγων και μεταναστών που εφαρμόζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της αντιμεταναστευτικής της πολιτικής, καθώς και τις άθλιες συνθήκες κράτησης αυτών των ανθρώπων στα αστυνομικά τμήματα της χώρας, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ με επιστολή της Εκτελεστικής Γραμματείας του προς τον υπουργό Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλο.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Κύριε υπουργέ

Είναι γεγονός ότι επιδεικνύετε ζήλο στην υλοποίηση της αντιμεταναστευτικής πολιτικής που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση της ΝΔ. Είναι επίσης εμφανής η προσπάθειά σας να συμμορφωθείτε στις κοινοτικές οδηγίες και να εξευμενίσετε τις φωνές του ΠΑΣΟΚ, που ζητάει μηδενική ανοχή, και του ΛΑ.Ο.Σ., που δημαγωγεί ρίχνοντας όλες τις αιτίες των κακών στους μετανάστες. Τις τελευταίες μέρες έχετε προχωρήσει σε συλλήψεις, απελάσεις, φυλακίσεις, κυνηγητά ενήλικων και ανήλικων μεταναστών. Οι αποκαλούμενοι από την κυβέρνησή σας και τα κόμματα που συμφωνούν με την πολιτική της ΕΕ, λαθρομετανάστες βιώνουν μια αγριότητα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή τους, η υγεία τους, να παραβιάζονται στοιχειώδη δικαιώματά τους.

Συγκεκριμένα, πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρονται από την Αθήνα σε διάφορα αστυνομικά τμήματα σε όλη την Ελλάδα και κρατούνται σε άθλιες συνθήκες. Στο αστυνομικό τμήμα Αρτας μεταφέρθηκαν 6 Ιρακινοί και 4 Αλβανοί χωρίς ταυτόχρονα να παρθεί κανένα μέτρο για την ασφαλή διαμονή και διατροφή τους. Οι κρατούμενοι παραμένουν μέρες χωρίς σίτιση, δύο απ' αυτούς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Μέχρι και οι αστυνομικοί προχώρησαν σε διαμαρτυρία για τις συνθήκες κράτησης.

Παρόμοια περιστατικά με απεργία πείνας έχουμε και στο 2ο Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας, 4 από αυτούς μεταφέρθηκαν στην Αμφισσα. Είναι φανερό ότι προσπαθείτε να καλύψετε προβλήματα που δημιουργεί η ίδια η πολιτική σας και πάντα σε βάρος των αδυνάτων.

Απαιτούμε να σταματήσει το πογκρόμ που έχετε εξαπολύσει στα θύματα της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας. Να εξετάσετε τις χιλιάδες αιτήσεις ασύλου που εκκρεμούν, χωρίς καθυστερήσεις, με προσανατολισμό την παροχή ασύλου και όχι την απόρριψη. Καταγγέλλουμε την άρνηση υπευθύνων να επιτρέψουν την κατάθεση αίτησης παροχής ασύλου σε μετανάστες που συλλαμβάνονται στα σύνορα την τελευταία περίοδο.

Είστε υπεύθυνοι για τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων, που προσπαθούν να επιβιώσουν σε μια πιο ασφαλή χώρα και είστε υποχρεωμένοι να τους παράσχετε ασφαλή και υγιεινή διαβίωση πρωτίστως.

Το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα είναι αλληλέγγυα στα προβλήματα των προσφύγων και μεταναστών και θα συνεχίσουν να αντιπαλεύουν την πολιτική όχι μόνο της κυβέρνησής σας, αλλά και όσων θεωρούν την εργατική τάξη προϊόν εκμετάλλευσης και παραγωγής πλούτου για τους καπιταλιστές».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ