Παρασκευή 17 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ
Ενταση της ανησυχίας

ΜΟΝΤΡΕΑΛ, ΓΕΝΕΥΗ, ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.--

Σε κατάσταση «υψίστης ετοιμότητας» έθεσε την υφήλιο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας όσον αφορά την πανδημία της «νέας Γρίπης Α» (Η1Ν1), ανεβάζοντάς τη στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού και χαρακτηρίζοντάς την ως την πρώτη πανδημία του 21ου αιώνα. Την ίδια στιγμή ανακοινώθηκε ότι δε θα δημοσιοποιούνται τα νέα κρούσματα, παρά μόνο οι θάνατοι που προκαλούνται από τον ιό.

Οι αρχές του Καναδά ανακοίνωσαν χτες ότι θα πραγματοποιήσουν προληπτικές εξετάσεις στα παιδιά που φιλοξενούνται σε κατασκηνώσεις, για τη νέα γρίπη, μετά και τη διαπίστωση κρουσμάτων σε κατασκηνώσεις στο Οντάριο, όπου πάνω από 200 παιδιά παρουσιάζουν συμπτώματα του Η1Ν1.

Στις χώρες του νότιου ημισφαιρίου όπου έχει μπει ο χειμώνας παρατηρείται και η μεγαλύτερη ανησυχία. Στην Αυστραλία υπάρχει εκτίμηση, αν επιβεβαιωθούν τα χειρότερα σενάρια, για 6.000 νεκρούς από τη γρίπη, με τον απολογισμό των νεκρών να φτάνει μέχρι στιγμής τους 23. Οι αυστραλιανές αρχές ανακοίνωσαν ότι το υπουργείο Υγείας παράγγειλε 21 εκατομμύρια δόσεις «Tamiflu», που καλύπτει το σύνολο του πληθυσμού της χώρας, την ώρα που οι φαρμακοβιομηχανίες αξιοποιούν την πανδημία για τη μεγαλύτερη δυνατή κερδοσκοπία. Τέλος, οι αρχές της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσαν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα φτάνει τα 103.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ