Πέμπτη 16 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΥΓΕΙΑ
Αγωνιστική απάντηση των αναπήρων

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Απασχόλησης στις 23 Ιούλη, ώρα 10.30 π.μ.

Στιγμιότυπο απ' τη χτεσινή σύσκεψη
Στιγμιότυπο απ' τη χτεσινή σύσκεψη
Οι τελευταίες εξελίξεις μετά και τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού απ' το υπουργείο Απασχόλησης για τις περικοπές στις αναπηρικές συντάξεις, για την Κάρτα Αναπηρίας και την Κάρτα Υγείας, οι περικοπές που γίνονται σε παροχές προς τους ανθρώπους με αναπηρία και τις οικογένειές τους, βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποίησαν χτες το βράδυ η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Αττικής και Νήσων.

Μιλώντας στη σύσκεψη ο Χάρης Χουρδάκης, στέλεχος της ΣΕΑΑΝ, υπογράμμισε ότι οι εξελίξεις αυτές είναι στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης, στα πλαίσια των ιδιωτικοποιήσεων και της εμπορευματοποίησης της Υγείας - Πρόνοιας, που θα πλήξει αποφασιστικά πρώτα και κύρια τους ανάπηρους και τις οικογένειές τους. Τόνισε ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως πρόσχημα τους ανάπηρους - μαϊμού που οι κυβερνήσεις του δικομματισμού δημιούργησαν, για το πετσόκομμα των αναπηρικών συντάξεων και των - ήδη εξευτελιστικών μπροστά στις ανάγκες - επιδομάτων Πρόνοιας και αναπηρίας. Ξεκαθάρισε ότι η Κάρτα Αναπηρίας ή Λειτουργικότητας δε στοχεύει στην εξατομίκευση των παροχών, αλλά στο πετσόκομμά τους, αφού συνδέουν τις παροχές με την οικονομική και κοινωνική κατάσταση του αναπήρου.

Ως πρώτο αγωνιστικό βήμα αποφασίστηκε η πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας στο υπουργείο Απασχόλησης την ερχόμενη Πέμπτη 23 Ιούλη στις 10.30 π.μ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ