Τετάρτη 15 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
«Στήνει» ασφαλίτικο μηχανισμό για τον έλεγχο των μεταναστών

Σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να μετατρέψει τις υπηρεσίες του Δήμου σε συνεργάτες της Ασφάλειας!

Οι άγριες διώξεις σε βάρος των μεταναστών κλιμακώνονται
Οι άγριες διώξεις σε βάρος των μεταναστών κλιμακώνονται
Ενα μηχανισμό τρομοκράτησης, ελέγχου των μεταναστών «στήνει» η δημοτική αρχή Αμαρουσίου. Με πρόσχημα τη «βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στους οικονομικούς μετανάστες» που ζουν και εργάζονται στην περιοχή, σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο υιοθέτησε πρόταση της δημοτικής αρχής που πρόσκειται στη ΝΔ, βάσει της οποίας όσοι μετανάστες έρχονται σε επαφή με τις υπηρεσίες του δήμου - δηλαδή, από το να πάρουν, για παράδειγμα, ένα συσσίτιο μέχρι ένα πιστοποιητικό - θα υπόκεινται σε έλεγχο των στοιχείων τους μέσω ηλεκτρονικών συστημάτων που θα συνδέονται με τους υπολογιστές της Ασφάλειας. Ετσι, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι κάποιος μετανάστης δε διαθέτει τα απαραίτητα έγγραφα - αυτό συμβαίνει με ευθύνη της κυβέρνησης, που υλοποιεί την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ - τότε θα παρεμβαίνει η αστυνομία.

Πιο συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στο Μαρούσι, ενσωματώνονται στο υφιστάμενο σύστημα διαχείρισης των οικονομικών μεταναστών του Δήμου, νέες λειτουργίες, όπως: «On line έλεγχος στοιχείων μεταναστών, σε σχέση με το αν διαθέτουν Προσωρινή ή Κανονική Αδεια Διαμονής σε ισχύ από τα Αστυνομικά όργανα με φορητές συσκευές ή και μέσα από τις μοτορόλες των αστυνομικών οχημάτων». Οι νέες, μάλιστα, αυτές λειτουργίες εντάσσονται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» που επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Την εξέλιξη αυτή κατήγγειλε και αποκάλυψε στο Δημοτικό Συμβούλιο η «Δημοτική Ενότητα».

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ:

«Δεν είναι, φυσικά, τυχαίο που η πρόταση αυτή υποβάλλεται σε μια περίοδο που μεθοδεύεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και την κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ, που καλλιεργεί το δόγμα της "μηδενικής ανοχής" προς τους μετανάστες, και με τη συνδρομή της ρατσιστικής προπαγάνδας του ΛΑ.Ο.Σ., η καλλιέργεια κλίματος μαζικής εχθρότητας κατά των οικονομικών μεταναστών και των πολιτικών προσφύγων.

Οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στο Μαρούσι, καταγγέλλοντας τη στάση των δυνάμεων του δικομματισμού και του ΛΑ.Ο.Σ. στο μεταναστευτικό ζήτημα, αποκαλύπτουν ταυτόχρονα στο Μαρουσιώτικο λαό ότι η θέση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που παραπέμπει τη λύση του προβλήματος σε μια φιλομεταναστευτική στροφή από μέρους της ΕΕ των μονοπωλίων, συμβάλλει στη διαιώνισή του, στην παραπέρα όξυνσή του».

Οι Κομματικές Οργανώσεις καλούν τους Μαρουσιώτες εργαζόμενους να διεκδικήσουν μαζί με τις αγωνιστικές ριζοσπαστικές δυνάμεις της πόλης, αλλά και όλης της χώρας:

«1. Να σταματήσουν οι τρομοκρατικές επιχειρήσεις και οι φυλακίσεις για τους μετανάστες που δεν έχουν χαρτιά. Να υπάρξουν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς χώροι φιλοξενίας μέχρι να τακτοποιηθούν και όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης. Να παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή για τη διατύπωση των αιτημάτων τους.

2. Νομιμοποίηση όσων ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, κατάργηση του καθεστώτος των συνεχών ανανεώσεων των αδειών διαμονής, των παραβόλων και προστίμων. Διευκόλυνση της οικογενειακής επανένωσης, κόντρα στη σχετική οδηγία της ΕΕ.

3. Ασυλο ή ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικής κατοχής ή εμφυλίων, κόντρα στις σχετικές οδηγίες.

4. Ταξιδιωτικά έγγραφα για όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος - μέλος της ΕΕ. Οχι στο φακέλωμα της Σέγκεν και στον Κανονισμό του Δουβλίνου.

5. Κοινωνικά, δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα στους μετανάστες. Να γίνει επιτέλους το τζαμί στην Αθήνα και το νεκροταφείο για τους μουσουλμάνους στο Σχιστό.

6. Ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες. Οχι στη φυλάκισή τους και την επαναπροώθηση.

7. Εγγραφή στα Δημοτολόγια των παιδιών των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα. Νομιμοποίηση χωρίς όρους και περιορισμούς όσων παιδιών ενηλικιώνονται. Ιθαγένεια με την ενηλικίωση και μόνον εφόσον το επιθυμούν.

8. Οχι στα μέτρα παραπέρα στρατιωτικοποίησης των συνόρων και φρούρησής τους από την FRONTEX και το ευρωπαϊκό σύστημα επιτήρησης των συνόρων.

Ενιαίος αγώνας Ελλήνων και μεταναστών μέσα από τα ταξικά συνδικάτα, κόντρα στον κοινό αντίπαλο, το κεφάλαιο και τους εκφραστές του».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ