Τετάρτη 8 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φταίει ο ... μονεταρισμός!

«Νεοαποικιακό» βρίσκει ο ΣΥΡΙΖΑ το καθεστώς επιτήρησης της Ελλάδας απ' την ΕΕ. Με δήλωσή του, χτες ο βουλευτής του Π. Λαφαζάνης έκανε λόγο για «νεοαποικιακό καθεστώς επιτήρησης της ΕΕ στη βάση του προκρούστειου Συμφώνου Σταθερότητας», που σε συνδυασμό με τις «συναινετικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές εξωθούν τον ελληνικό λαό στην απόγνωση και την οικονομία σε ελεύθερη καθίζηση και πρωτοφανή ύφεση».

Ο ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνει με άλλα λόγια την πάγια θέση του ότι η οικονομική κρίση δεν είναι ένα φαινόμενο σύμφυτο του καπιταλισμού, αλλά συνέπεια συγκεκριμένου μοντέλου πολιτικής διαχείρισής του. Και αντιπροτείνει μια «νέα ριζοσπαστική προοδευτική πορεία», εντός της ΕΕ, αλλά με αμφισβήτηση του «μονεταριστικού μοντέλου της»!

Ο Π. Λαφαζάνης έκανε λόγο για «ριζική αναδιανομή του πλούτου, τη στήριξη των λαϊκών εισοδημάτων, την εξυγίανση, ανασυγκρότηση και διεύρυνση του δημόσιου τομέα για μια νέα αειφόρο ανάπτυξη», χωρίς ωστόσο να μπει στον κόπο κι αυτή τη φορά να εξηγήσει στο λαό πώς είναι δυνατόν στο πλαίσιο της ΕΕ, των δεσμεύσεων που απορρέουν απ' τη συμμετοχή της χώρας σ' αυτήν, στο πλαίσιο τελικά της εξουσίας του μεγάλου κεφαλαίου, να παρθούν τέτοιου είδους μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ