Τετάρτη 8 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΕΗ ΑΕ
Στη Διαιτησία η κόντρα με ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ

Σε συμβιβασμό προχωρούν η ΔΕΗ ΑΕ και ο όμιλος ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ σχετικά με την αντιπαράθεσή τους για την τιμολόγηση από τη ΔΕΗ του ηλεκτρικού ρεύματος που προμηθεύεται η «Αλουμίνιον» ΑΕ, στέλνοντας το θέμα στη Διαιτησία. Η τελευταία είχε αρνηθεί ανατίμηση της τάξης του 10% που είχε επιβάλει η ΔΕΗ, υποστηρίζοντας ότι η σχετική νομοθετική ρύθμιση στην οποία βασίστηκε η αύξηση προέβλεπε την υποχρέωση διαπραγμάτευσης. Η διαμάχη έφτασε στα Δικαστήρια αλλά, προφανώς μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, υπήρξε υπαναχώρηση. Να σημειωθεί ότι στις εγκαταστάσεις της «Αλουμίνιον» λειτουργεί μονάδα ηλεκτροπαραγωγής, η οποία αρχικά προοριζόταν για την κάλυψη των αναγκών του εργοστασίου, μέχρι που εκτιμήθηκε ότι συμφέρει να πουλά ακριβά στο Σύστημα και να αγοράζει φτηνά από τη ΔΕΗ.

Χτες, το ΔΣ της ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι «ενέκρινε Συνυποσχετικό για την παραπομπή σε Διαιτησία της μεταξύ της ΔΕΗ ΑΕ και της Αλουμίνιον ΑΕ διαφοράς, σχετικά με τις προϋποθέσεις και τον τρόπο εφαρμογής της Υπουργικής Απόφασης του Δεκεμβρίου 2007, που αφορούσε τη διαμόρφωση του τιμολογίου Πελατών Υψηλής Τάσης».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Τ. Αθανασόπουλος εξουσιοδοτήθηκε «να υπογράψει εκ μέρους της εταιρείας το σχετικό Συνυποσχετικό, εφόσον η Αλουμίνιον ΑΕ καταβάλει τη ληξιπρόθεσμη οφειλή της προς τη ΔΕΗ για καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας μηνός Μαΐου 2009, κατά τον τρόπο που εξόφλησε τις αντίστοιχες οφειλές της των προηγουμένων μηνών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ