Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μαχητική συγκέντρωση αλληλεγγύης

Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της ΚΝΕ ο λαός της Θεσσαλονίκης βροντοφώναξε χτες για άμεση παύση της δολοφονικής δράσης του ισραηλινού στρατού κατοχής, ζητώντας παράλληλα την αποχώρηση των δυνάμεων αυτών από τα παλαιστινιακά εδάφη. Στη μαχητική συγκέντρωση, που έγινε στην Καμάρα, και στην πορεία που ακολούθησε οι φιλειρηνικοί πολίτες με τα συνθήματά τους εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού και στο αίτημά τους για την ίδρυση δικού τους κράτους, δηλώνοντας την απόφασή τους να ενισχύσουν το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των νέων της ΚΝΕ, που κρατώντας κόκκινες σημαίες φώναζαν συνεχώς αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα καθώς διέρχονταν από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και σταμάτησαν στο προξενείο των ΗΠΑ. Ενα μεγάλο πανό έγραφε: «Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ». Οι διαδηλωτές διαλύθηκαν αφού για αρκετή ώρα στάθηκαν μπροστά στο αμερικανικό προξενείο, φωνάζοντας συνθήματα με τα οποία καταδικαζόταν η πολιτική των ιμπεριαλιστών στη Μέση Ανατολή. Στην πορεία συμμετείχε και αντιπροσωπεία του Λαϊκού Μετώπου της Παλαιστίνης.

Νεολαίοι κατά τη διάρκεια της πορείας ενημέρωναν τους πολίτες λέγοντας ότι το NATO και οι Αμερικανοί έχουν επιλέξει να στηρίξουν τις δυνάμεις κατοχής της παλαιστινιακής γης. Οπως επίσης τόνιζαν, μπροστά στα κέρδη που θα αποκομίζουν οι ιμπεριαλιστές, ελέγχοντας τους δρόμους του πετρελαίου, δεν υπολογίζουν τα εκατοντάδες παιδιά, τους ανυπότακτους πολίτες που σκοτώνονται καθημερινά κάτω από την μπότα του ισραηλινού στρατού. Ο ελληνικός λαός έχει δείξει την αλληλεγγύη του στους Παλαιστίνιους, στον εθνικό αντιιμπεριαλιστικό αγώνα τους, σημείωναν.

Επίσης, τονιζόταν σε ανακοίνωση που μοίραζαν οι νεολαίοι της ΚΝΕ:

«Η νίκη ενός λαού οπλισμένου μόνο με σφεντόνες και την ακλόνητη πεποίθηση στο δίκιο του θα αποτελέσει την πρώτη μεγάλη νίκη των λαών σε όλο τον κόσμο ενάντια στο καθεστώς της βάρβαρης παγκόσμιας ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων, θα τσακίσει το ραγιάδικο ιδεολόγημα περί συμβιβασμού με το παγκόσμιο καθεστώς των πολυεθνικών, θα ανοίξει το δρόμο σε όλους τους λαούς της Γης να ορθώσουν το ανάστημά τους και να επιβάλουν το δίκιο τους».

Με ψήφισμά της η Ενωση Μεταπτυχιακών Φοιτητών του ΑΠΘ εκφράζει «την αλληλεγγύη της και τη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού και καταγγέλλει τη σφαγή δεκάδων αμάχων από τα ισραηλινά στρατεύματα αλλά και το φαρισαϊσμό των μεγάλων δυνάμεων, που χρόνια τώρα στηρίζουν και υποκινούν αυτή την κατάσταση, ενώ από την άλλη εμφανίζονται υπέρμαχοι της ειρήνης». Επίσης, αποφάσισαν να στηρίξουν αυτό τον αγώνα συμμετέχοντας στην αιμοδοσία που οργανώνει η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ