Παρασκευή 3 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
Προχωρούν σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία

Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης
Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης
Με 24ωρη προειδοποιητική απεργία για τις 9 Ιούλη, πορεία διαμαρτυρίας την ίδια μέρα από την Ομόνοια ως το υπουργείο Υγείας στις 9:30 το πρωί, και με πολύμορφες κινητοποιήσεις, απαντούν στο χρόνιο εμπαιγμό των αρμόδιων φορέων, οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης (ΚΠ).

Ο υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος, στις 25 του περασμένου Ιούνη, είχε δηλώσει ότι τη Δευτέρα 29/6/09 θα δίνονταν τα χρέη του υπουργείου στα ΚΠ, διαρρέοντας μάλιστα ότι θα δοθούν 6 από τα 13 εκατ. ευρώ που οφείλονται συνολικά. Οι εργαζόμενοι σημειώνουν μάλιστα ότι είχε δεσμευτεί προσωπικά στον αντιπρόεδρο του σωματείου και ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών.

«Σήμερα, κανείς από τους υπεύθυνους δεν ξέρει πότε και αν θα δοθούν αυτά τα ποσά, που εκ των πραγμάτων φαίνεται πως εξαγγέλθηκαν προκειμένου να περάσει χωρίς πολλές αρνητικές εντυπώσεις η φετινή "Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών"», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων το Σωματείο των Εργαζομένων στα ΚΠ με ανακοίνωσή του και προσθέτει: «Ως εργαζόμενοι έχουμε υποστεί πολλά. Δε θα ανεχτούμε να γίνουμε και θύματα καταφανούς απάτης, παραπληροφόρησης και κοροϊδίας, εις βάρος και του ελληνικού λαού, που και φορολογείται και δέχεται τις υπηρεσίες μας».

Οι εργαζόμενοι προειδοποιούν ότι η 24ωρη απεργία θα είναι η αρχική τους αντίδραση και για κάθε βδομάδα που θα περνά χωρίς να δίνεται το οφειλόμενο ποσό θα προχωρούν σε πολύμορφες κινητοποιήσεις. Γιατί «δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Αν δεν είναι πολιτική επιλογή το σιωπηλό κλείσιμο των ΚΠ, αν δε θέλουν να γίνει προμετωπίδα του ΟΚΑΝΑ η προτροπή "το χαπάκι σου και έξω από την πόρτα μας", ας τηρήσουν έστω και αυτή τη στιγμή τις δεσμεύσεις τους»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ