Τρίτη 30 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
«Ανοιξαν» τα διόδια

Κινητοποίηση της ΚΟ Λάρισας του ΚΚΕ

Από παλιότερη κινητοποίηση στα διόδια Τεμπών
Από παλιότερη κινητοποίηση στα διόδια Τεμπών
Τις μπάρες των διοδίων στα Τέμπη, για την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων άνοιξαν το περασμένο Σάββατο, οι κομμουνιστές της Λάρισας, καταδεικνύοντας την αναγκαιότητα ανάπτυξης αγώνων για την κατάργηση των διοδίων και για το δικαίωμα στις δημόσιες, φθηνές συγκοινωνίες για όλο το λαό. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΚΟ Λάρισας του ΚΚΕ, μέλη, οπαδοί και φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ συμμετείχαν μαχητικά στην κινητοποίηση, στα πλαίσια της οποίας άνοιξαν τις μπάρες λίγο μετά τις 11 το πρωί και για μία περίπου ώρα.

Στην ανακοίνωση του ΚΚΕ, που μοίραζαν στους διερχόμενους οδηγούς, οι οποίοι με ενθουσιασμό επικροτούσαν την αγωνιστική πρωτοβουλία των κομμουνιστών, επισημαίνονταν: «Διεκδικούμε ελεύθερη διέλευση παντού χωρίς κανένα χαράτσι στους εθνικούς δρόμους, μεγάλες οδικές αρτηρίες. Η κυβέρνηση της ΝΔ ετοίμασε νέα χαράτσια για το λαό, παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ και προχώρησε στην ιδιωτικοποίηση των μεγάλων οδικών αξόνων. Το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί πλήρως στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων γι' αυτό και στηρίζει τις λεγόμενες συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, τα φιλέτα για τους επιχειρηματίες και τα μονοπώλια. Οπως συμφωνεί και ο ΛΑ.Ο.Σ., γι' αυτό και ψήφισε υπέρ της σύμβασης Κορίνθου - Πατρών». Στην ανακοίνωσή της η ΚΟ Λάρισας του ΚΚΕ, αφού ανέφερε τις διεκδικήσεις και τους στόχους πάλης του Κόμματος, τόνιζε ότι «το ΚΚΕ παλεύει για ενιαίο δημόσιο φορέα συγκοινωνιών, με ευθύνη σχεδιασμού, κατασκευής, λειτουργίας, συντήρησης και χρηματοδότησης από το κράτος».

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν οι Τ. Τσιόγκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, αντιπροσωπεία της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Π. Σπήλιο, Γραμματέα, ο Αντ. Σκυλλάκος, βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ