Τρίτη 30 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Συνέντευξη Τύπου για την οικονομική κατάσταση

«Τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το οξυμένο πρόβλημα του Δήμου Νίκαιας» είναι το θέμα της συνέντευξης Τύπου του δημάρχου Νίκαιας Στέλιου Μπενετάτου που θα γίνει αύριο Τετάρτη 1η Ιούλη στις 11 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Π. Τσαλδάρη 10, 1ος όροφος) και θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας σειράς δυναμικών πρωτοβουλιών της δημοτικής αρχής ενάντια σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που διαμορφώνεται από την αντιλαϊκή πολιτική τόσο στο Δήμο Νίκαιας όσο και συνολικά σε βάρος της λειτουργίας των ΟΤΑ.

Στην πρόσκληση του δήμου για τη συνέντευξη, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Τα οικονομικά προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που δημιουργούν σοβαρό και μόνιμο πρόβλημα στη λειτουργία των ΟΤΑ, εμφανίζονται ιδιαίτερα οξυμένα στο Δήμο Νίκαιας. Ο Δήμος μας θα ξεκινήσει σειρά πρωτοβουλιών για να αναδειχθεί το πρόβλημα των οικονομικών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο σύνολο. Ηδη έχουν αποσταλεί επιστολές για ενημέρωση του προβλήματος στους Προέδρους και τα ΔΣ της ΚΕΔΚΕ, της ΤΕΔΚΝΑ και της ΠΟΕ ΟΤΑ».

«Αιχμή των διεκδικήσεων του δήμου - επισημαίνεται - θα είναι η οικονομική επάρκεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με 8% από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, η απόδοση του συνόλου των Παρακρατηθέντων Πόρων και σε πραγματικές σημερινές τιμές, νομοθετική ρύθμιση για το πάγωμα των τοκοχρεολυσίων, η διεκδίκηση πόρων για τις μεταφερόμενες στους ΟΤΑ αρμοδιότητες, η μόνιμη κάλυψη μισθοδοσίας του προσωπικού, που μονιμοποιήθηκε, από Κρατικούς Πόρους».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org