Παρασκευή 26 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΚΕ - ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
Ανοίγει τις πύλες του στις 3 του Ιούλη

Για 9η συνεχόμενη χρονιά, οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο πάρκο ΦΙΞ (Πατησίων 307, Αγιος Ελευθέριος). Στις 3 Ιούλη και στη Θεσσαλονίκη

Στιγμιότυπο από τις περσινές εκδηλώσεις στο πάρκο ΦΙΞ
Στιγμιότυπο από τις περσινές εκδηλώσεις στο πάρκο ΦΙΞ
Με κεντρικό σύνθημα, «Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι μαζί στην πάλη για την ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος», το φετινό Διήμερο των Οργανώσεων Αθήνας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τη μετανάστευση, την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Ιούλη στο πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια, στοχεύει σε μια ουσιαστική παρέμβαση στο ζήτημα των μεταναστών και των προσφύγων. Καθημερινά με πολύμορφες πρωτοβουλίες προχωρούν οι προετοιμασίες για την επιτυχία του διημέρου εκδηλώσεων.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Διημέρου έχει ως εξής:

  • Την Παρασκευή, 3 Ιούλη θα γίνει συζήτηση για τα προβλήματα μόρφωσης που αντιμετωπίζουν τα παιδιά των μεταναστών.
  • Το Σάββατο, 4 Ιούλη θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για την κοινή δράση Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων και την ανάκαμψη του εργατικού κινήματος.

Και τις δύο μέρες θα λειτουργεί παιδότοπος και θα υπάρχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα από ελληνικά και ξένα συγκροτήματα. Στο χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχουν περίπτερα του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και των Συλλόγων των μεταναστών.

Με θέμα τη διάδοση και συζήτηση των θέσεων του ΚΚΕ για το ζήτημα της μετανάστευσης, προγραμματίζονται τις επόμενες μέρες οι εξής συγκεντρώσεις στην Αθήνα:

30 του Ιούνη: Στην Καλλιθέα, στις 8.30 μ.μ. στον πεζόδρομο του ΗΣΑΠ. Στη Ν. Ιωνία στις 8 μ.μ. στην πλατεία Σημιριώτη, στο Γαλάτσι στις 8 μ.μ. στο Παλαιό Τέρμα (γήπεδο μπάσκετ).

Την Τετάρτη, 1 Ιούλη στο Αιγάλεω στις 8 μ.μ. στην πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα και στο Περιστέρι στις 8 μ.μ. στην πλατεία Ζουμή (Λόφος Αξιωματικών, Περιστέρι).

Στη Θεσσαλονίκη

Το 2ο Φεστιβάλ Ελλήνων και μεταναστών εργατών, διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, την Πέμπτη 2 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

Οπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της, η ΚΟΘ του ΚΚΕ, κόντρα στο κλίμα που διαμορφώνεται από κόμματα, Τοπική Αυτοδιοίκηση και ΜΜΕ κατά των μεταναστών, σήμερα που γενικεύεται η επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα από την ΕΕ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, που προσπαθούν να φορτώσουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες της εργατικής τάξης, είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία η ταξική ενότητα Ελλήνων και μεταναστών εργατών.

Επίσης, τονίζει τις ευθύνες της ΕΕ και των ΗΠΑ για τη δημιουργία και τη διόγκωση του μεταναστευτικού προβλήματος και σημειώνει ότι «όσο οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί και τα μονοπώλια θα προκαλούν πολέμους και θα ληστεύουν τις χώρες της Αφρικής και της Ασίας, τόσο το ζήτημα της μετανάστευσης δε θα αντιμετωπίζεται, αλλά διαρκώς θα μεγαλώνει».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ