Παρασκευή 26 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ξεκινάει σήμερα το τριήμερο στον Πάρνωνα

Ιστορικές περιηγήσεις, συζητήσεις και εκδηλώσεις περιλαμβάνει το πλούσιο πρόγραμμα

Σήμερα ξεκινάει το τριήμερο εκδηλώσεων στον Πάρνωνα, που διοργανώνουν η Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ και το Συμβούλιο Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ, με σύνθημα «Για το σοσιαλισμό, μόνη απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα». Μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα κατασκηνώσουν στην Αράχοβα (Καρυές) Λακωνίας και θα αναπτύξουν μια σειρά από δραστηριότητες όλο το τριήμερο, που έχουν σχέση τόσο με την ιστορία του Κόμματος και τη δράση της 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ όσο και με την προστασία των δασών και των ορεινών όγκων.

Οπως σημειώνουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε ανακοίνωσή τους, «καλούμε το λαό και τη νεολαία της περιοχής να έρθουν μαζί μας στην προσπάθεια για γνώση - μελέτη - αξιοποίηση της ιστορίας του λαϊκού κινήματος. Για εμάς τους κομμουνιστές αυτά τα ανταρτοβούνια έχουν διπλή σημασία καθώς αποτέλεσαν μέρος όπου έδρασε η 3η Μεραρχία του ΔΣΕ. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί απάντηση από μέρους μας στο καλά εκπονημένο αντικομμουνιστικό σχέδιο της άρχουσας τάξης με επικεφαλής το ΠΑΣΟΚ και με το ΛΑ.Ο.Σ. σε ειδικό καταμερισμό».

Το πρόγραμμα όλου του τριημέρου έχει ως εξής:

Σήμερα, Παρασκευή:

Προβολή της ταινίας «Η κάθοδος των εννέα» στο χώρο της κατασκήνωσης και λαϊκό παραδοσιακό γλέντι.

Αύριο, Σάββατο:

  • Ανάβαση στα έμπεδα των μαχητών του ΔΣΕ στον Πάρνωνα.
  • Παρουσίαση ιστορικού της δράσης του Αρχηγείου Πάρνωνα του ΔΣ Πελοποννήσου.
  • Συγκέντρωση στη Βαμβακού με ομιλητή τον Θεόδωρο Ρούνη, μέλος του ΓΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ.
  • Συγκέντρωση - ομιλία με θέμα: «Αντικομμουνισμός χτες και σήμερα», στην πλατεία της Αράχοβας, με ομιλητή τον Δημήτρη Τζαβάρα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Μουσικό αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο.
  • Λαϊκό παραδοσιακό γλέντι στο χώρο της κατασκήνωσης.

Κυριακή 28 του Ιούνη:

  • Συγκεντρώσεις στα χωριά του Πάρνωνα. Συγκεκριμένα: Στα Τζίτζινα θα μιλήσει ο Γιώργος Κυριακάκης, γραμματέας της ΝΕ Λακωνίας του ΚΚΕ. Στην Καστάνιτσα ο Γιώργος Σιδέρης, Γραμματέας του ΣΠ Πελοποννήσου της ΚΝΕ. Στον Αγ. Πέτρο, ο Δημήτρης Κολοβός, μέλος της ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ. Στη Βλαχοκερασιά, η Γεωργία Αργυροπούλου, μέλος της ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ. Στα Βούρβουρα, ο Δημήτρης Οικονομάκος, μέλος του ΓΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ.
  • Εκδήλωση - συζήτηση στη Σελασία του Δήμου Οινούντος, με θέμα: «Η προστασία των δασών και των ορεινών όγκων από την καπιταλιστική ανάπτυξη και τις φυσικές καταστροφές». Εισηγητής θα είναι ο δασάρχης Μολάων και μέλος της ΝΕ Λακωνίας του ΚΚΕ, Δήμος Δημητρόπουλος.
  • Συγκέντρωση - πορεία στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης, με ομιλητή τον Κώστα Μπάτσικα, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ