Παρασκευή 26 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΟΑΣΕ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Μαζική αγωνιστική «υποδοχή» στους μακελάρηδες

Εντείνονται οι προετοιμασίες για την αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση το Σάββατο

Από παλιότερη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση
Από παλιότερη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση
Αντιιμπεριαλιστικός συναγερμός έχει σημάνει στην Κέρκυρα και στην ευρύτερη περιοχή της Βορειοδυτικής Ελλάδας από το φιλειρηνικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ενόψει των εργασιών της Συνόδου του ΟΑΣΕ και της Συνόδου ΝΑΤΟ - Ρωσίας που ξεκινούν αύριο στο νησί. Με περιοδείες και εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς, σε συνοικίες της πόλης και της υπαίθρου, στα στέκια της νεολαίας απευθύνει το αγωνιστικό κάλεσμά της η Επιτροπή Ειρήνης Κέρκυρας για μαζική συμμετοχή στο αυριανό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην πλατεία Σαρόκο.

Σε αυτή την κατεύθυνση σωματεία και φορείς της Κέρκυρας, με τη συμμετοχή των Επιτροπών Ειρήνης από την Ηπειρο και την Αιτωλοακαρνανία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα αυτό δηλώνουν τη συμμετοχή τους στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο. Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κέρκυρας σε ανακοίνωσή του επισημαίνει το καθήκον του κερκυραϊκού λαού να αντισταθεί στα πολεμοκάπηλα σχέδια, ενώ κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας.

Πτυχές του συνεχούς και άγριου ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού έχουν ήδη αναδειχτεί από τις διαβουλεύσεις για την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Πρόκειται, στην προκειμένη περίπτωση, για τις τριβές που προκαλούνται από την αμερικανική (και ΝΑΤΟική) επιμονή για ένταξη της Γεωργίας στη συμμαχία και τη σθεναρή και έμπρακτη άρνηση της Ρωσίας να αποδεχτεί μια τέτοια εξέλιξη.

Η υπόθεση αυτή θα βρεθεί στο επίκεντρο της Συνάντησης ΝΑΤΟ - Ρωσίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΑΣΕ. Πρόκειται για τις πρώτες συνομιλίες σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών (ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας και οι 28 ΥΠΕΞ των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ) μετά τον πόλεμο στη Γεωργία. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο πλευρές είχαν προγραμματίσει τη σύνοδο για το Μάη, αλλά η Μόσχα πήρε την απόφαση να την αναβάλει μετά την αποπομπή δύο Ρώσων διπλωματών από το ΝΑΤΟ με την κατηγορία της κατασκοπείας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ