Παρασκευή 26 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Να σταματήσει η πίεση στους πυρόπληκτους της Εύβοιας

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για το θέμα της αποκατάστασης των πυρόπληκτων από τις πυρκαγιές του 2007

Να σταματήσει η κυβέρνηση να πιέζει τους πυρόπληκτους του Δήμου Ταμυναίων και άλλων Δήμων της Εύβοιας για την επιστροφή των χρημάτων που τους δόθηκαν μετά τις πυρκαγιές του 2007, τονίζει το ΚΚΕ σε Ερώτησή του στη Βουλή. Παράλληλα, ζητά την πραγματική αποκατάστασή τους.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος, σε Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, σημειώνει πως το ΚΚΕ επανέρχεται στο θέμα για πολλοστή φορά. Μεταφέρει «την οργή των πυρόπληκτων» της περιοχής, «για την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργείων που προκλητικά πιέζουν τις πυρόπληκτες οικογένειες να επιστρέψουν τα 3.000 ευρώ, τα οποία δόθηκαν μετά την πυρκαγιά του Αυγούστου του 2007. Η απαράδεκτη αυτή στάση επεκτείνεται και στους πολύτεκνους, από τους οποίους όπως πληροφορούμαστε ζητείται η επιστροφή των 1.000 ευρώ που έχουν λάβει για τα παιδιά τους».

Υπογραμμίζει ότι «τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Στις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007 οι καταστροφές στη νότια και κεντρική Εύβοια ήταν πολύ μεγάλες. Καταστράφηκαν δάση, ελαιώνες, πολλών ειδών δέντρα, καλλιέργειες, κάηκαν σπίτια και ζώα. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αποζημίωσε τις πυρόπληκτες οικογένειες για το 100% των ζημιών, αλλά προκλητικά ζητάει πίσω τα χρήματα που δόθηκαν το πρώτο διάστημα. Στα χωριά Αγιος Λουκάς, Αγιος Γιάννης, Κουστουμάλου, Τραχήλι, Παραμερίτες, αλλά και άλλα χωριά του Δήμου Ταμυναίων και άλλων Δήμων της περιοχής οι κάτοικοι καταγγέλλουν αυτόν τον εμπαιγμό.

Το ΚΚΕ επαναλαμβάνει την αρχική του θέση. Να σταματήσει η πίεση για την επιστροφή χρημάτων που δόθηκαν σε πυρόπληκτες οικογένειες και να αποζημιωθούν ουσιαστικά οι οικογένειες για το σύνολο της ζημιάς και το εισόδημα που χάνεται από τις συνέπειες της πυρκαγιάς του καλοκαιριού του 2007». Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς «τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για να σταματήσει ο εμπαιγμός, να μην επιστραφούν τα 3.000 ευρώ και τα 1.000 ευρώ για τα παιδιά, που δόθηκαν αρχικά, και να αποζημιωθούν πραγματικά οι πυρόπληκτες οικογένειες».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org