Σάββατο 20 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Προεκλογικές ρυθμίσεις για τρίτεκνους

Σε προεκλογικές εξαγγελίες προχωρά η κυβέρνηση της ΝΔ, ενισχύοντας τα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Μετά την ανακοίνωση για μείωση της θητείας στους 9 μήνες για τους στρατεύσιμους, χθες το υπουργείο Οικονομίας ανακοίνωσε την εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες, στο θέμα της χορήγησης στεγαστικών δανείων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ). Πρόκειται για προεκλογική εξαγγελία της ΝΔ, από τις εκλογές του 2004, η οποία όμως υλοποιείται κατά δόσεις... Στοιχείο και αυτό του εμπαιγμού δεκάδων χιλιάδων οικογενειών, στις οποίες τάζουν προεκλογικά και μετά τις εκλογές αναιρούν τις υποσχέσεις τους.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι τρίτεκνες οικογένειες εντάσσονται, όπως και οι πολύτεκνες, στις ειδικές κατηγορίες δανειοληπτών, στις οποίες χορηγούνται στεγαστικά δάνεια με ευνοϊκούς όρους για την απόκτηση πρώτης και, κατά περίπτωση, δεύτερης κατοικίας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου αναδεικνύεται σε «ντίλερ» συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων, καθώς χθες παραβρέθηκε στην Τρίπολη και απηύθυνε χαιρετισμό στα εγκαίνια εργοστασίου φωτοβολταϊκών που κατασκευάστηκε από επιχειρηματικό όμιλο. Δεν παρέλειψε, επίσης, να αναφερθεί στη στήριξη που παρέχει η κυβέρνηση στην επιχειρηματικότητα, ενώ απείλησε και πάλι τους εργαζόμενους με τη λήψη «γενναίων αποφάσεων», οι οποίες πρέπει να υλοποιηθούν τώρα και όχι αύριο, με στόχο, όπως είπε, να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, που δεν αντιμετωπίστηκαν τις τρεις προηγούμενες δεκαετίες... Η κυβέρνηση προβάλλει το σκιάχτρο των ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις, στο Ασφαλιστικό και τα Δημοσιονομικά, με στόχο να προάγει την ανταγωνιστικότητα και παραγωγικότητα του κεφαλαίου, το οποίο εμφανίζεται να υστερεί στα πλαίσια του ευρωενωσιακού ανταγωνισμού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ