Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
Εκδηλώνουν τη συμπαράστασή τους

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις συμπαράστασης εκ μέρους ελληνικών φορέων, συνδικάτων, φοιτητικών οργανώσεων κ.ά. προς τον παλαιστινιακό λαό, με έναυσμα τα συνεχιζόμενα γεγονότα στη Μέση Ανατολή.

Την ανησυχία του για μια «ενδεχόμενη ανάφλεξη ενός ακόμα καταστροφικού πολέμου ανάμεσα στις αραβικές χώρες και το Ισραήλ, λόγω της συνεχιζόμενης έντασης των συγκρούσεων στα παλαιστινιακά εδάφη», εκφράζει με χτεσινή απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ευόσμου Θεσσαλονίκης. Στο σχετικό ψήφισμα εκφράζεται η έντονη ανησυχία για τα αιματηρά γεγονότα που απειλούν με ανάφλεξη την ευαίσθητη περιοχή της Μέσης Ανατολής και «βάζουν σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη».

Με ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο ΙΓΜΕ εκφράζει «την ολόψυχη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα του μαρτυρικού και ηρωικού παλαιστινιακού λαού», καταγγέλλει και καταδικάζει «τη δολοφονική επίθεση των Ισραηλινών κατά των αμάχων Παλαιστινίων, ακόμα και μικρών παιδιών» και καλεί τον ελληνικό λαό «να υψώσει φωνή διαμαρτυρίας κατά των Ισραηλινών και των υποστηρικτών τους, αλλά και την "ουδετερότητα" του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν στη δολοφονική αυτή πράξη».

Η Φοιτητική Ενωση ΑΠΘ (ΦΕΑΠΘ) καταδικάζει την επίθεση του Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό και καλεί την κυβέρνηση, τα κόμματα και τον πρόεδρο της δημοκρατίας να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να πάρουν άμεσα θέση καταδίκης και να εργαστούν στην κατεύθυνση ειρηνικής και δίκαιης λύσης του προβλήματος με βάση τους εξής άξονες: «Αμεση απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων και άρση του αποκλεισμού των αυτόνομων περιοχών. Καταδίκη της ισραηλινής κυβέρνησης, του ρόλου των ΗΠΑ, της ΕΕ και των υπόλοιπων διεθνών οργανισμών. Δικαίωμα σε ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Επιστροφή όλων των Παλαιστινίων στις εστίες τους. Απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές». Ακόμη, η ΦΕΑΠΘ καλεί τους φοιτητικούς συλλόγους να πάρουν αποφάσεις για το ζήτημα της Παλαιστίνης και ήδη ανακοίνωσε ότι προχωρά σε συγκέντρωση υπογραφών κάτω από το παραπάνω πλαίσιο και σε κινήσεις συντονισμού με την Ενωση Παλαιστινίων Φοιτητών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ