Παρασκευή 19 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΓΕ
Μόνη απάντηση ο συλλογικός αγώνας

Κάλεσμα στις γυναίκες του καθημερινού μόχθου να μη δεχτούν να πληρώσουν την κρίση του κεφαλαίου, όπως πλήρωσαν και την ανάπτυξή του, να απορρίψουν τον ευρωμονόδρομο, να ξεπεράσουν τα καλοστημένα δόκανα του αποπροσανατολισμού και της μοιρολατρίας, απευθύνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), μπροστά στη νέα σαρωτική αντεργατική έφοδο στα δικαιώματα τόσο των γυναικών όσο και συνολικά της εργατικής τάξης που αποφάσισαν πρόσφατα οι υπουργοί Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι αποφάσεις αυτές, σημειώνει η ΟΓΕ, στην πραγματικότητα για τις γυναίκες σημαίνουν: επέκταση της μισής δουλειάς, της υποαπασχόλησης, της μερικής απασχόλησης, των «stage» κλπ. Ενίσχυση της διά βίου κατάρτισης. Διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας των εργαζομένων μέσα στην ΕΕ, για να μην εμποδίζεται η κερδοφορία του κεφαλαίου. Απασχόληση μέχρι τα βαθιά γεράματα. Νέο χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και περαιτέρω αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κλπ.

Ο στόχος τους, υπογραμμίζει, είναι ένας: «να βγουν πιο ενισχυμένες από την κρίση οι μεγάλες επιχειρήσεις, τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές». Απέναντι σ' αυτήν την επίθεση η ΟΓΕ καλεί σε συλλογικό αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων, «είναι η μόνη απάντηση στις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ και των κομμάτων που τις εφαρμόζουν και τις στηρίζουν».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ