Πέμπτη 18 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Επιμένει για τον κεντροδεξιό πόλο

Την πρεμούρα του να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας, επανέλαβε και χτες ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, αυτή τη φορά στην πολλοστή εμφάνισή του στην εκπομπή του Γ. Αυτιά στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha». Προέβλεψε εκλογές Οκτώβρη ή Μάρτη και προειδοποίησε τους οπαδούς της ΝΔ ότι έρχεται στην εξουσία ο Γ. Παπανδρέου από λάθη, ανομήματα και συγκαλύψεις της σημερινής κυβέρνησης. Επέμεινε ότι μαζί Καραμανλής - Καρατζαφέρης ανατρέπουν αυτή την εξέλιξη. Μάλιστα, κάλεσε τον Καραμανλή να ρωτήσει τη βάση της ΝΔ τι προτιμά; Παπανδρέου ή Καραμανλή-Καρατζαφέρη.

Περιέγραψε το στόχο του ως συγκυβέρνηση ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ. από τώρα και αργότερα σύμπραξή τους προεκλογική. Περίπου απείλησε τον Καραμανλή ότι αμά τη προκηρύξει εκλογών, θα τείνει «ευήκοον ους» στους βουλευτές της ΝΔ που θα θελήσουν να κατέλθουν με τα ψηφοδέλτια του ΛΑ.Ο.Σ. Επαναλάμβανε διαρκώς ότι θέλει διάλογο και ότι αυτός πρώτα γίνεται μεταξύ «συγγενών».

Σκοπός του φυσικά η στήριξη του συστημικού διπολισμού και της ευρωενωσιακής πολιτικής του. Το περιέγραψε ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Α. Γεωργιάδης, 15/6, στο ραδιοσταθμό «Real»: «(...) στην Ελλάδα όπως και στην Ευρώπη μπορεί να φτιαχτεί ο κεντροδεξιός πόλος (...) η Ευρώπη έχει προκόψει με τις πολυκομματικές κυβερνήσεις (...) να περάσει και η Ελλάδα από τη φάση τη μεταπολιτευτική που ήταν η εναλλαγή των δύο κομμάτων στην εξουσία σε μια φάση πιο ευρωπαϊκή που θα είναι εναλλαγή των δύο πόλων, της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ