Τετάρτη 17 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Καθοριστικής σημασίας η σημερινή σύσκεψη

Στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο «ΝΟΒΟΤΕΛ» (Μιχαήλ Βόδα 4 - 8). Την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη (1ος όροφος ΕΚ) και αύριο στον Πειραιά

Πανεργατικό ξεσηκωμό ενάντια στο νέο κύμα αντεργατικών μέτρων έχει σημάνει το ΠΑΜΕ (φωτ. από κινητοποίηση στις 21/5 ενάντια σε απολύσεις στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ)
Πανεργατικό ξεσηκωμό ενάντια στο νέο κύμα αντεργατικών μέτρων έχει σημάνει το ΠΑΜΕ (φωτ. από κινητοποίηση στις 21/5 ενάντια σε απολύσεις στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ)
Τα επόμενα βήματα του ταξικού εργατικού κινήματος και η άμεση απάντηση που η εργατική τάξη καλείται να δώσει στη νέα αντεργατική επίθεση, όπως θα καθοριστεί και στη Σύνοδο Κορυφής αύριο και μεθαύριο στις Βρυξέλλες, είναι το αντικείμενο της πλατιάς σύσκεψης στην οποία καλεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, σήμερα, στις 7 μ.μ., στο ξενοδοχείο «ΝΟΒΟΤΕΛ» (Μιχαήλ Βόδα 4 - 8) με θέμα: «Η αντιμετώπιση της νέας επίθεσης της ΕΕ και των κομμάτων της στις εργασιακές σχέσεις, στην Κοινωνική Ασφάλιση, σε Υγεία και Πρόνοια, στους μισθούς και η οργάνωση της απάντησης του ταξικού κινήματος».

Σύσκεψη την ίδια μέρα διοργανώνει και η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, στις 7 μ.μ., στον πρώτο όροφο του Εργατικού Κέντρου της πόλης. Ευρεία σύσκεψη διοργανώνει και η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ, αύριο Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Επίσης, η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ καλεί σε πλατιά σύσκεψη τη Δευτέρα 22 Ιούνη, στις 8μ.μ., στον τρίτο όροφο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

Η συμμετοχή κάθε συνδικαλιστή και εργαζόμενου στη σημερινή σύσκεψη αποτελεί πρώτιστο καθήκον, μπροστά στην αποφασιστικότητα αλλά και τη σφοδρότητα των μέτρων (έτσι όπως αποτυπώθηκαν στα ντοκουμέντα του Συμβουλίου των υπουργών Απασχόλησης των κρατών - μελών της ΕΕ) με τα οποία η Ευρωπαϊκή Ενωση επιχειρεί ήδη να φορτώσει την κρίση στις πλάτες των εργαζομένων. Η πρωτοβουλία αυτή του ΠΑΜΕ αποκτά καθοριστική σημασία, καθώς τα αντεργατικά χτυπήματα (απολύσεις, εκ περιτροπής απασχόληση, καθυστερήσεις πληρωμών κτλ.) πυκνώνουν όλο και περισσότερο στους τόπους δουλειάς, ενώ η ΕΕ προωθεί νέα αντεργατικά μέτρα (ενάντια σε Κοινωνική Ασφάλιση - Υγεία - Πρόνοια, με στόχο την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, το πάγωμα των μισθών κτλ.) στο όνομα της κρίσης αλλά με στόχο τη μακροπρόθεσμη ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ευρωενωσιακού κεφαλαίου.

Μπροστά σ' αυτήν την κατάσταση, το ΠΑΜΕ καλεί σε ταξική συσπείρωση και οργάνωση, σε στήσιμο πυρήνων αντίστασης σε κάθε χώρο εργασίας, στόχοι στους οποίους επικεντρώνεται και η σημερινή συζήτηση και ανταλλαγή πείρας. Στην κατεύθυνση αυτή, το ΠΑΜΕ έχει καλέσει να μπουν άμεσα στη δράση όλες οι δυνάμεις, οι Επιτροπές Αγώνα, οι σωματειακές επιτροπές, τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια. Για την ενημέρωση των εργαζομένων έγιναν τις προηγούμενες μέρες δεκάδες εξορμήσεις, ενώ σήμερα περιοδείες θα γίνουν, μεταξύ άλλων, από το χώρο των ΟΤΑ στο Ελληνικό και την Καισαριανή, από το χώρο των ΕΛΤΑ στην Ηλιούπολη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ