Τετάρτη 17 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ «ΜΗΤΕΡΑ»
Αντιπαλεύουν την υποβάθμιση και την ιδιωτικοποίηση

Στάση εργασίας χτες. Στο πλευρό τους βρέθηκε, εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Γ. Πρωτούλης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος

«Τώρα, χωρίς χάσιμο χρόνου, είναι η ώρα για να προβάλει μπροστά ένα ταξικό λαϊκό κίνημα, που θα σαρώσει και θα ανατρέψει όλα τα μέτρα που βάζουν στο στόχαστρο την Υγεία και την Πρόνοια, τις εργασιακές σχέσεις και την Κοινωνική Ασφάλιση», τόνισε χτες ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα», όπου χτες οι εργαζόμενοι έκαναν στάση εργασίας (10 π.μ. - 2 μ.μ.).

«Η πραγματικότητα - είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ - είναι ότι τέτοιοι τομείς, όπως η προστασία των βρεφών και ειδικά η Πρόνοια, σιγά σιγά παραδίδονται στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου μέσω διαφόρων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κα δήθεν φιλανθρώπων, όπου πίσω από αυτά τα χαμόγελα κρύβουν το άγριο πρόσωπο της εκμετάλλευσης. Πολύ περισσότερο, είναι φιλέτα αυτοί οι χώροι για να παραδοθούν στην ιδιωτική επιχειρηματική πρωτοβουλία».

Ο Γιάννης Πρωτούλης τόνισε: «Το ΚΚΕ είναι ξεκάθαρο: Κανένας ιδιώτης δεν έχει δουλειά σε τέτοιους χώρους. Πολύ περισσότερο, ο δίκαιος αγώνας των εργαζομένων πρέπει να λάβει τη συμπαράσταση γενικότερα που λαϊκού κινήματος, γιατί είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι τομείς και ειδικά για τα παιδιά. Πληρώνονται τώρα, όσα και προεκλογικά το ΚΚΕ είχε επισημάνει: Οτι την καπιταλιστική κρίση, αν δεν ανησυχούν, θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι, όχι μόνο με τις απολύσεις και το πάγωμα των μισθών, αλλά και με τις περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες και σε κρίσιμους τομείς, όπως η Παιδεία, η Υγεία και η Πρόνοια».

Το Κέντρο απ' το 1955 μέχρι σήμερα προσφέρει υπηρεσίες και φιλοξενεί απροστάτευτα βρέφη των Ελλήνων και αλλοδαπών κατοίκων των χώρας. Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, κάθε απόγευμα μόλις δύο βρεφονηπιοκόμοι είναι υπεύθυνες για 12 παιδιά. Παλιότερα, ήταν 5 ή 6 βρεφονηπιοκόμοι σε κάθε βάρδια. Υπάρχουν 15 μόνιμοι κοινωνικοί λειτουργοί, ενώ για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες χρειάζονται τουλάχιστον 25. Μεγάλες είναι οι ελλείψεις και στην τεχνική υπηρεσία και τα μαγειρεία. Για όλους αυτούς τους λόγους, μένουν καθηλωμένες και οι υιοθεσίες.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν άμεσες και μαζικές προσλήψεις σε όλες τις υπηρεσίες του Κέντρου, αύξηση των μισθών, όχι στην ιδιωτικοποίηση της Πρόνοιας (μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κλπ.) κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη «ζούγκλα» κι όποιος αντέξει...(2013-11-23 00:00:00.0)
Πρόκληση χωρίς προηγούμενο η αίθουσα εθελοντών(2013-02-02 00:00:00.0)
Τραγική η κατάσταση στο κέντρο βρεφών «ΜΗΤΕΡΑ»(2009-07-11 00:00:00.0)
Υποβιβάζουν την αναγκαία κρατική μέριμνα και φροντίδα στον εθελοντισμό(2008-04-24 00:00:00.0)
Μειώνει τα παιδιά στο σταθμό(2003-07-30 00:00:00.0)
Τελευταίες πράξεις της διάλυσης(2003-05-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ