Παρασκευή 12 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Η επόμενη μέρα

Ξημέρωσε - όπως το 'χε συνήθειο - η επόμενη μέρα κι εμείς στους τόπους δουλειάς, πιστοί στο ραντεβού μας, συνεχίζουμε τον αγώνα, κυριολεκτικά κι ακάθεκτα, στο πλάι του εργαζόμενου λαού.

Ξημέρωσε - όπως το 'χε συνήθειο - η επόμενη μέρα, ψηλότερη ένα λεπτό. Χαρά Θεού ο Ιούνης. Μοσχομύριστη θάλασσα. Ευωδιαστό αγέρι πάνω από τις φούντες του θυμαριού..! Η ντουντούκα της φάμπρικας της γειτονιάς δε χτύπησε. Σημάδι πως για σήμερα δουλειά δεν υπάρχει. Οι υφάντρες γυρίζουνε στο σπίτι με χέρια αδειανά... Και τα παλικάρια που δουλεύουνε στο ταμπάκικο κι αυτοί με χέρια αδειανά γυρίζουνε, περνώντας το υπόλοιπο της μέρας στον καφενέ κουβεντιάζοντας. Ο καφές και το τσίπουρο θα γραφτούν στα βερεσέδια. Το τριήμερο τέλειωσε χωρίς μεροκάματο κι ύστερα γι' άλλο τριήμερο θα καρτεράνε, ένα στη δουλειά, ένα στον καφενέ. Μισό ένσημο, μισό μεροκάματο, μισή ζωή, μισά όνειρα..!

Ξημέρωσε η επόμενη μέρα. Θα ανασκουμπώσουμε τα μανίκια κι αναθαρρεμένοι θα βαδίσουμε προς το φως του τούνελ, όπου μας περιμένουνε καινούριοι αγώνες και μεγαλύτερες ευθύνες κι υποχρεώσεις. Αυτή είναι η στόχευσή μας.

Ξημέρωσε η επόμενη μέρα. Κι ένα έλλειμμα πλανιέται στην ατμόσφαιρα. Το πρόβλημα του ασφαλιστικού που θα ενταθεί την επομένη των εκλογών. Η εκ περιτροπής εργασία, η μη καταβολή κανονικών μισθών και οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, προμηνύματα της νέας επίθεσης που θα μας χτυπήσουν την πόρτα.

Ξημέρωσε η επόμενη μέρα. Η αυλαία έπεσε, το εκλογικό πανηγύρι τελείωσε. Τα τελευταία πλαστικά σημαιάκια της προσωπολατρίας, οι τελευταίες μπροσούρες, τα χαρτογραφημένα δήθεν προγράμματα και οι αφίσες κείτονται στο βούρκο και τα λασπόνερα της άπληστης καθημερινότητας. Γύρισε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι. Δρόμος μακρύς ξανοίγεται μπροστά μας. Δε θριαμβολογούμε, δεν εφησυχάζουμε, συσπειρωνόμαστε, συνεχίζουμε και προχωράμε!!!

Ξημέρωσε η επόμενη μέρα κι όλες οι επόμενες μέρες που θα ακολουθήσουν. Ο άνεργος παραμένει χωρίς δουλειά. Ο απολυμένος στην ουρά του ταμείου ανεργίας κι ο συνταξιούχος μετρά τις πεντάρες που του απόμειναν για ένα κουλούρι. Ξημερώνει η επόμενη μέρα και το καλάθι της νοικοκυράς είναι άδειο. Ο νεολαίος με το κορνιζαρισμένο πτυχίο περνά την ώρα του διαβάζοντας αγγελίες. Τα ράντζα στη θέση τους και τα φακελάκια στις τσέπες των μεγαλογιατρών. Αθωράκιστοι μπροστά στις πυρκαγιές και τις πλημμύρες.

Ξημέρωσε η επόμενη μέρα. Εσβησαν τα σούρτα - φέρτα των πολιτικάντηδων στα τηλεπαράθυρα... Στα μετερίζια των αγώνων, όπως πάντα, οι κομμουνιστές... Ερχονται νέοι αγώνες, έρχονται τα χειρότερα... ή και τα καλύτερα, ποιος ξέρει, από μας εξαρτάται..!


Βασίλης ΛΙΟΓΚΑΡΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ(2009-10-01 00:00:00.0)
Η επόμενη μέρα(2007-09-21 00:00:00.0)
Επιστροφή στην καθημερινότητα(2004-03-12 00:00:00.0)
Το πάρκινγκ διημερεύει...(2003-11-13 00:00:00.0)
Ο άνθρωπος που μιλούσε με τα πουλιά(2001-02-11 00:00:00.0)
"Ανθρωποι και σκιές"(1997-09-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ