Πέμπτη 11 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επιταχύνεται η υλοποίηση της αντιμεταναστευτικής πολιτικής

Την επαναπροώθηση οικονομικών μεταναστών ανακοίνωσε από το Οσλο η Ντ. Μπακογιάννη

Στην αντιμετώπιση των οικονομικών μεταναστών ρίχνει το βάρος της η κυβέρνηση όχι μόνο για να περιορίσει τις διαρροές της προς τα δεξιά, αλλά για να αποπροσανατολίσει τα λαϊκά στρώματα από τον καταιγισμό των νέων αντιλαϊκών μέτρων και να αδυνατίσει το μέτωπο αντίστασης προς αυτά.

Ετσι, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη εμφανίστηκε χτες όψιμα ανησυχούσα για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη χώρα μας.

Η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και η προετοιμασία των Συνόδων του ΟΑΣΕ της Κέρκυρας, ήταν στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη με τον Νορβηγό ομόλογό της Γιούνας Γκαρ Στόερε, κατά την ολιγόωρη επίσκεψή της στο Οσλο. Την ίδια στιγμή της συνάντησης, προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι, ένα αεροπλάνο με παράνομους μετανάστες έφευγε από την Ελλάδα για το Πακιστάν.

Στη συνάντηση με τον Νορβηγό ομόλογό της, η υπουργός Εξωτερικών θέλησε να υπογραμμίσει ότι το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης αποτελεί ζωτικής σημασίας πρόβλημα για την Ελλάδα. «Η Νορβηγία στηρίζει θεσμικά και έμπρακτα, με κονδύλια, στην Ευρωπαϊκή Ενωση τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης», υπογράμμισε η υπουργός Εξωτερικών μετά την μιάμισης ώρας συνάντηση με τον κ. Στόερε.

«Η συνεργασία αυτή μπορεί να γίνει ακόμη πιο στενή για τον επαναπατρισμό κυρίως στο Πακιστάν και στο Αφγανιστάν», πρόσθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη και υπενθύμισε ότι σήμερα, (σ.σ. χτες) Τετάρτη, φεύγει από την Ελλάδα ένα αεροπλάνο για το Πακιστάν για να προσθέσει παράλληλα, ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην ανθρωπιστική διάσταση των επαναπατριζόμενων.

Η προετοιμασία των Συνόδων της Κέρκυρας (27 και 28 Ιούνη) και η διαμόρφωση της ατζέντας, απασχόλησαν επίσης τους δύο υπουργούς Εξωτερικών, καθώς η Νορβηγία θα συμμετάσχει και ως χώρα του ΟΑΣΕ και στη Σύνοδο ΝΑΤΟ - Ρωσίας, ως χώρα του ΝΑΤΟ.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, για το εξαιρετικά θερμό κλίμα και την ταυτότητα αντιλήψεων σε σειρά περιφερειακών και διεθνών ζητημάτων. Κατά το πρωινό εργασίας, το οποίο κράτησε μιάμιση ώρα, συζήτησαν μεταξύ άλλων για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, στα Βαλκάνια, θέματα ενεργειακής ασφάλειας και ναυτιλιακά.

Η υπουργός Εξωτερικών μεταβαίνει απόψε στη Στοκχόλμη, όπου θα παρακαθήσει σε άτυπο δείπνο, το οποίο παραθέτει ο Σουηδός υπουργός ομόλογός της Καρλ Μπιλντ, ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας της ΕΕ από τη Σουηδία την 1η Ιούλη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ