Πέμπτη 11 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Σκοπιμότητες πίσω από το ενδιαφέρον για την Ειδική Αγωγή

Η δράση των αγωνιστικών δυνάμεων στο χώρο έχει θορυβήσει τη συμβιβασμένη πλειοψηφία, που προσπαθεί με ημερίδες να διασκεδάσει τις εντυπώσεις

Απόπειρα αντιπερισπασμού και χειραγώγησης των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ), κάτω από την πίεση της δράσης του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος, αποτελεί η ημερίδα που πραγματοποίησε χτες η Εθνική Συνομοσπονδία Ανθρώπων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) στην Αθήνα με θέμα τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης των ΑμΕΑ στην εκπαίδευση.

Η ηγεσία της ΕΣΑμεΑ δεν ξύπνησε βέβαια από το λήθαργο του βολέματος και της σύμπλευσης με την αντιλαϊκή αντιαναπηρική πολιτική των «γαλαζοπράσινων» κυβερνήσεων. Ούτε ανακάλυψε τώρα τα εκρηκτικά προβλήματα που υπάρχουν και στον τομέα της εκπαίδευσης των παιδιών και νέων με ειδικές ανάγκες, την τραγική πραγματικότητα τουλάχιστον 185.000 παιδιά με αναπηρίες στην Ελλάδα να είναι εκτός εκπαίδευσης.

Θορυβημένη από τη δράση του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, που συσπειρώνει τους γονείς στην κατεύθυνση της αγωνιστικής διεκδίκησης των αιτημάτων τους, η ηγεσία της ΕΣΑμεΑ εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα να ...ανησυχεί για την Ειδική Αγωγή. Αυτά μετά τις πολλές κινητοποιήσεις που έγιναν τον τελευταίο χρόνο απ' το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, τον Ενιαίο Σύλλογο και τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, απ' τους γονείς των μαθητών του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών στην Καλλιθέα, τους γονείς των μαθητών του Γυμνασίου - Λυκείου Κωφών, του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, ενάντια στο νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή, για τα προβλήματα με τη μεταφορά των παιδιών, τις ελλείψεις προσωπικού στα ειδικά σχολεία, κ.ά.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με καταγγελίες, στελέχη της ΕΣΑμεΑ ασκούν πιέσεις σε γονείς και κηδεμόνες, μέλη Διοικητικών Συμβουλίων ειδικών σχολείων, προκειμένου να μην ενταχθούν στον Ενιαίο Σύλλογο. Οι γονείς και κηδεμόνες έχουν κάθε λόγο να απαντήσουν στα ...κολπάκια της ηγεσίας της ΕΣΑμεΑ, γυρνώντας τους την πλάτη, συσπειρωμένοι γύρω από τον Ενιαίο Σύλλογο που αγωνιστικά παλεύει για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των ΑμΕΑ και των οικογενειών τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ