Τρίτη 9 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΘΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟΥ

ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ: «Η εκλογική βάση της Ν.Δ. έστειλε ένα μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός οφείλει να το αποκωδικοποιήσει και να πάρει άμεσα τις αποφάσεις του, χωρίς εκπτώσεις και συναισθηματισμούς, αλλάζοντας πρόσωπα, τρόπο διακυβέρνησης και προχωρώντας σε πιο αποφασιστικές κινήσεις» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΑΛΛΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ: «Αμετανόητος ο πρωθυπουργός (...) υπόσχεται να αγωνιστεί, για να μειώσει τις επιπτώσεις από τη διεθνή οικονομική κρίση, όμως επιμένει να παραγνωρίζει ότι το κύριο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας δεν είναι η έξωθεν επίθεση, αλλά οι ανοιχτές πληγές στο εσωτερικό της. Είναι η διαφθορά, η οποία βρίσκεται σε επίπεδα συναγωνίσιμα με την αντίστοιχη της Νιγηρίας. Είναι η συνειδητή απαλλαγή του μεγάλου πλούτου και της Εκκλησίας από την ουσιαστική φορολόγηση. Είναι, μαζί με τη φοροαπαλλαγή, και η φοροδιαφυγή» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΜΕ ΑΛΛΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ: «Η κυβέρνηση αποδοκιμάστηκε χθες (...) η διακυβέρνησή της από εδώ και στο εξής θα είναι περισσότερο προβληματική. Πράγμα που θα ζημιώσει τη χώρα σε συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Υπ' αυτές τις συνθήκες η ικανοποίηση του αιτήματος για επίσπευση των εθνικών εκλογών που διετύπωσε και πάλι χθες ο κ. Γ. Παπανδρέου καθίσταται επιβεβλημένη» (από το κύριο άρθρο στο ΒΗΜΑ).

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ: «Ετσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση της οικονομίας δεν επιτρέπονται χειρισμοί με γνώμονα το πολιτικό κόστος και το μικροκομματικό συμφέρον (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ: «Η φυγή προς τα εμπρός δεν είναι υπεκφυγή και δικαιολογία. Είναι πρωτίστως πολιτική ανάγκη» (στην ΑΥΓΗ).

ΑΛΛΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ: «Σε μια Αριστερά άξια του ονόματός της δεν ταιριάζει η φυγή προς τα μπρος» (στην ΕΠΟΧΗ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ