Τρίτη 9 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Νίκη Χριστιανοδημοκρατών, συντριβή Σοσιαλδημοκρατών

Ικανοποίηση και αισιοδοξία επικρατεί στο επιτελείο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) καθώς αναδείχθηκε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές, αναμέτρηση που θεωρήθηκε «κρίσιμο τεστ» πριν τις γενικές εκλογές της 27ης Σεπτέμβρη. Η Γερμανίδα καγκελάριος στις δηλώσεις της μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων «δείχνει μια τάση», αποφεύγοντας ωστόσο να θριαμβολογήσει...

Πάντως δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι το CDU και οι Βαυαροί σύμμαχοί τους του CSU, αν και με απώλεια δυνάμεων, απέσπασαν την πρώτη θέση και το 37,9% των ψήφων (34+8 βουλευτές), αλλά και το έτερο κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) είχε την μέχρι σήμερα χειρότερη επίδοσή του σε ευρωεκλογές, συγκεντρώνοντας μόλις το 20,8% των ψήφων και εκλέγοντας 23 βουλευτές.

Οι Πράσινοι (Grunen) είναι τρίτο κόμμα με 12,1% (14) και ακολουθούν οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) πιθανός μελλοντικός κυβερνητικός εταίρος με 10,9% (12). Το Κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) αποσπά 7,6% και εκλέγει 8 βουλευτές. H συμμετοχή ήταν 43,3%.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ