Σάββατο 6 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Το παράδειγμα που εξαφάνισε ο αστικός Τύπος

«Εργαζόμενοι στην "Παπουτσάνης": Γυρνάνε νικητές στο πόστο τους. Μετά απο 11 βδομάδες κινητοποιήσεων, πέτυχαν την επαναπρόσληψη των 9 συναδέλφων τους, απόδειξη ότι οι ταξικοί αγώνες φέρνουν αποτελέσματα» (στην κορυφή της πρώτης σελίδας του «Ριζοσπάστη» και μόνο στον «Ριζοσπάστη»).

«Αντιδρώ σ' ό,τι δεν μου κάνει για μέλλον»

«- Είμαι παιδί της γενιάς μου. Δεν είμαι ρομαντική, δεν εθελοτυφλώ, μου αρέσει να βλέπω την πραγματικότητα και να αντιδρώ σε αυτή όταν δεν μου κάνει για μέλλον. Είμαι μάλιστα έντονα πολιτικοποιημένη. Ηδη από τα χρόνια του πανεπιστημίου κατέβαινα σε συλλαλητήρια με συγκεκριμένο κόμμα.

- Το οποίο το λέτε δημόσια ή όχι;

- Δεν το έχω ξαναπεί, αλλά δεν έχω πρόβλημα να το πω. Ημουν πολλά χρόνια στην ΚΝΕ, αυτή είναι η λογική μου, αυτό πρεσβεύω.

- Και ύστερα μου λέτε ότι δεν είστε ουτοπίστρια...

- Δεν ψηφίζω ΚΚΕ για να βγει κυβέρνηση, αλλά επειδή αυτό λέει "όχι" σε ό,τι είναι ενάντια στο λαό.

- Από τη μια στιγμή ψηφίζετε ΚΚΕ και από την άλλη συμμετέχετε σε διαφήμιση;

- Αν το πάμε έτσι, δεν θα 'πρεπε να πίνω ούτε κόκα κόλα. Ζω εδώ, σε αυτό το σύστημα, στον 21ο αιώνα» (από συνέντευξη της ηθοποιού Ιωάννας Πηλιχού, τηλεοπτικής κόρης στη σειρά «Ευτυχισμένοι Μαζί», στο περιοδικό Elle).

Ο,τι ψηφίζεις εισπράττεις

«Οι νεότεροι εργαζόμενοι έχουν "χάσει το τρένο". Οι εργοδοτικές εισφορές ανέρχονται γι' αυτούς κατά μέσο όρο στο 7% - 8% του μισθού σε σχήματα money purchase, κεφαλοποιητικά δηλαδή, όπου οι συντάξεις είναι συνδεδεμένες με την απόδοση του χρηματιστηρίου. Οι συντάξεις μπορεί να ποικίλουν δραστικά, στις περισσότερες περιπτώσεις όμως ανέρχονται στο 20%-30% του μισθού μετά 30 ή 40 χρόνια εργασίας» (το θέμα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ