Σάββατο 6 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Αλλες 345.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν για το μήνα Μάη, στις ΗΠΑ, λιγότερες απ' ό,τι τους περασμένους μήνες, ανεβάζοντας ωστόσο το ποσοστό της ανεργίας στο 9,4%, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Εργασίας. Σαφώς υψηλότερα τα ποσοστά ανεργίας μεταξύ των ισπανόφωνων (12,7%) και των Αφροαμερικανών (15%) εργαζομένων.

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.-- Οι πρόεδροι της Βολιβίας και της Βραζιλίας, Εβο Μοράλες και Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα αντίστοιχα, επισφράγισαν χτες τη συμφωνία των δύο χωρών, για την κατασκευή διεθνούς αυτοκινητοδρόμου που θα διατρέχει τις περιοχές του Αμαζονίου που μοιράζονται οι δύο χώρες.

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Κέβιν Ραντ διόρισε χτες τον Τζον Φόλκνερ νέο υπουργό Αμυνας, μετά την παραίτηση του προκατόχου του Τζόελ Φιτζγκμπόν, με αφορμή την εμπλοκή του σε σκάνδαλο δωροληψίας.

ΧΑΓΗ.-- Τέλος Αυγούστου αναμένεται να ξεκινήσει η «δίκη» κατά του Σερβοβόσνιου πρώην ηγέτη των Σερβοβόσνιων Ράντοβαν Κάρατζιτς και σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία δεν αποκλείεται να κρατήσει τουλάχιστον δύο χρόνια.

ΓΕΝΕΥΗ.-- Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό παιδιών αναπτυσσόμενων χωρών κατά μίας ιογενούς μορφής διάρροιας και εμετού πρότειναν χτες ειδικοί του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, καθώς προκαλεί ετησίως το θάνατο 500.000 παιδιών.

ΜΑΚΧΑΤΣΚΑΛΑ.-- Ο υπουργός Εσωτερικών της Δημοκρατίας του Νταγκεστάν, Αντιλγκερέι Μαγκομενταγκίροφ, δολοφονήθηκε χτες από ένοπλο ο οποίος πυροβόλησε εναντίον του ενώ περίμενε να ξεκινήσει η γαμήλια δεξίωση ενός συνταγματάρχη, μετέδωσε χτες το πρακτορείο «Ιτάρ Τας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ