Σάββατο 6 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ
Ψήφο στο ΚΚΕ για πιο ισχυρούς αγώνες

Με τους εργαζόμενους στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας συζήτησε χτες ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος

Από τη συζήτηση του Μπ. Αγγουράκη με τους εργαζόμενους του ΥΕΝ
Από τη συζήτηση του Μπ. Αγγουράκη με τους εργαζόμενους του ΥΕΝ
Χαμηλοί μισθοί, απλήρωτες υπερωρίες, μεγάλες ελλείψεις προσωπικού είναι ορισμένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι 334 πολιτικοί υπάλληλοι των υπηρεσιών του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, θύματα και αυτοί της αντιλαϊκής, αντεργατικής πολιτικής, ενώ παρόμοια είναι τα προβλήματα και των λιμενικών υπαλλήλων. Τα προβλήματα αυτά εξέθεσαν οι ίδιοι στη διάρκεια περιοδείας που έκανε χτες στο καινούριο κτίριο του ΥΕΝ ο Μπάμπης Αγγουράκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Μαζί του ήταν ο γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Ναυτεργατών του ΚΚΕ Σάββας Τσιμπόγλου.

Απόδειξη της όλης κατάστασης ήταν η ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έκαναν χτες οι λιμενικοί μπροστά στο κτίριο του υπουργείου, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για την απόφαση της κυβέρνησης να φορολογήσει μόνο το δικό τους το εκλογικό τους επίδομα - σε σχέση με τα υπόλοιπα σώματα ασφαλείας - με αποτέλεσμα από τα 950 ευρώ να πάρουν τελικά στο χέρι 722 ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό - σύμφωνα με τα στοιχεία που αναδείχθηκαν στη διάρκεια της περιοδείας - ότι υπάλληλος με 5 χρόνια υπηρεσίας, επίδομα γάμου και πτυχίου παίρνει μόλις 1.000 ευρώ, ενώ ο μισθός διευθύντριας με 31 χρόνια υπηρεσίας και ένα σωρό επιδόματα φτάνει τα 1.286 ευρώ. Επιπλέον, όπως ειπώθηκε από τους εργαζόμενους, το 40% των οργανικών θέσεων είναι κενό, ενώ ακόμα περιμένουν τις υπερωρίες του 2008!

Ο Μπ. Αγγουράκης στη διάρκεια των συζητήσεων με τους υπαλλήλους, αλλά μιλώντας και στη συγκέντρωση των λιμενικών, επισήμανε ότι τα αιτήματά τους για τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου είναι αιτήματα «που έρχονται σε ρήξη με τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της Συνθήκης του Μάαστριχτ και τη στρατηγική της Λισαβόνας, που θέλει συμπιεσμένους, χαμηλούς μισθούς, που θέλει καταπιεσμένους τους εργαζόμενους», για την κερδοφορία του κεφαλαίου «θέλει εργαζόμενους να μη διεκδικούν, να μην αγωνίζονται, να μην ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο».

Τόνισε ότι το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να αναδείξει τα προβλήματα αυτά, ενώ κάλεσε τους εργαζόμενους «στις 7 του Ιούνη να ψηφίσουν το ΚΚΕ στέλνοντας μήνυμα ανυπακοής και αντίστασης στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και πιο συγκεκριμένα στα αντεργατικά μέτρα που έχει αποφασίσει η Σύνοδος Κορυφής, με πρόσχημα την έξοδο από την κρίση». Τόνισε ότι η ψήφος στο ΚΚΕ έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί είναι συνυφασμένη με «την ενίσχυση της αντίστασης των εργαζομένων. Οι αγώνες θα συνεχιστούν και θα είναι ακόμα πιο έντονοι τις επόμενες μέρες μετά τις εκλογές και ένα ισχυρό μήνυμα υπέρ του ΚΚΕ, θα δώσει νέα ώθηση στο εργατικό, ταξικό κίνημα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σύσκεψη και περιοδείες στη Ζάκυνθο(2018-09-27 00:00:00.0)
Υπερασπίζονται τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους(2018-06-29 00:00:00.0)
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ(2008-07-02 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2008-04-23 00:00:00.0)
Οι διαρθρωτικές αλλαγές αγγίζουν όλους τους εργαζόμενους(2005-06-02 00:00:00.0)
Εχουν κι αυτοί προβλήματα(1999-02-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ