Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΑΪΒΑΝ
Συντριβή επιβατικού αεροσκάφους

ΤΑΪΠΕΪ.-

Αεροπλάνο των Αερογραμμών της Σιγκαπούρης, με προορισμό το Λος Αντζελες, μεταφέροντας 179 επιβάτες, συνετρίβη στο διεθνές αεροδρόμιο Τσανγκ Κάι Σενγκ της Ταϊπέι στην Ταϊβάν, λίγο μετά την απογείωσή του, ανακοίνωσε η αστυνομία του αεροδρομίου.

Δεν έχει γίνει ακόμη επισήμως γνωστό πόσοι εκ των 159 επιβατών και του 20μελούς πληρώματος του αεροσκάφους τραυματίστηκαν ή έχασαν τη ζωή τους, αλλά τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί μετέδιδαν ότι τουλάχιστον 47 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και οι υπόλοιποι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

«Το αεροσκάφος τυλίχτηκε στις φλόγες και εξερράγη. Πέφτοντας, εμβόλισε ένα αεροσκάφος των Κινεζικών Αερογραμμών που βρισκόταν στο έδαφος και σε ακόμη ένα σταθμευμένο αεροσκάφος», τόνισε ο Τσανγκ Κουό Τσενγκ, αξιωματούχος του αεροδρομίου, που πρόσθεσε ότι το ατύχημα έγινε χθες το βράδυ, 17.18 ώρα Ελλάδας. Τέλος, ο Τσενγκ απέδωσε τα αίτια της τραγωδίας στις κακές καιρικές συνθήκες - σφοδρή καταιγίδα - που επικρατούσαν κατά την ώρα που το Μπόινγκ 747 - 400 επιχειρούσε να απογειωθεί. Συγκεκριμένα, όταν το αεροσκάφος απογειώθηκε κατά τη διάρκεια καταιγίδας και οι ισχυροί άνεμοι το «έσπρωξαν» προς το έδαφος. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ταϊβάν έχει προειδοποιήσει για τον τυφώνα Σανγκσάνε που πλησιάζει το νησί.

Το δυστύχημα αυτό είναι το δεύτερο μέσα σε δύο χρόνια, καθώς το 1998, αεροσκάφος των Κινεζικών Αερογραμμών συνετρίβη στο ίδιο αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 202 επιβαίνοντες σ' αυτό.

  • Ελικόπτερο της στρατιωτικής αστυνομίας της Ιταλίας συνετρίβη ανοιχτά της Τοσκάνης, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους και οι οκτώ επιβαίνοντες. Το ελικόπτερο, που εκτελούσε πτήση ρουτίνας από το νησί Καπράια στην ιταλική ενδοχώρα, μετέφερε επτά καραμπινιέρους και έναν πολίτη. Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν άγνωστα.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ