Τετάρτη 3 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΠΑΣΟΚ
Ζητά ψήφο χρήσιμη για το ... μεγάλο κεφάλαιο

Με το αποπροσανατολιστικό και κάλπικο σύνθημα η «νίκη του ΠΑΣΟΚ θα είναι νίκη των δυνάμεων της εργασίας, της προόδου και της Αριστεράς» επιδίωξε ο Γ. Παπανδρέου, χτες, από τη Θεσσαλονίκη, να συγκαλύψει ότι η πολιτική, οι θέσεις και το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ ενισχύουν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου τσακίζοντας κάθε εργασιακό και λαϊκό δικαίωμα.

Με τον ισχυρισμό ότι «κάθε ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι χρήσιμη ψήφος» γιατί θα σηματοδοτήσει τη «νίκη των πολλών ενάντια στους λίγους και ισχυρούς» ο Γ. Παπανδρέου επιχείρησε να παραπλανήσει τα λαϊκά στρώματα και να κρύψει ότι πίσω από κάθε πρόταση που καταθέτει για την ...«αλλαγή» που επαγγέλλεται κρύβεται μια ακόμα δέσμευση για τη συνέχιση με ακόμα πιο έντονους ρυθμούς της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής.

Ο Γ. Παπανδρέου προσπάθησε να θέσει νέο ψευτοδίλημμα υποστηρίζοντας ότι «ψήφος στη ΝΔ είναι ψήφος σε αυτούς που βύθισαν την Ελλάδα στην κρίση», σε αντίθεση, όπως ισχυρίστηκε, με την «ψήφο στο ΠΑΣΟΚ που είναι ψήφος ελπίδας για τις μεγάλες αλλαγές».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για τη «βαρβαρότητα των Stage»αλλά δεσμεύτηκε για την επέκτασή τους στον ιδιωτικό τομέα! Κατήγγειλε «την απάτη των ομολόγων», αλλά έκρυψε ότι το ΠΑΣΟΚ προτείνει τη συνέχιση του «τζογαρίσματος» των αποθεματικών των Ταμείων. Επιτέθηκε στη ΝΔ για τη «λεηλασία της δημόσιας γης με το μέγα σκάνδαλο του Βατοπεδίου»αλλά απέκρυψε ότι αυτό έχει «γαλαζοπράσινες» υπογραφές. Ζήτησε από την κυβέρνηση να αποκαλύψει τους «νέους φόρους που ετοιμάζεται να επιβάλει μετά τις ευρωεκλογές»,αλλά δεν αποκάλυψε ότι το φορολογικό σχέδιο που προτείνει κινείται στην ίδια κατεύθυνση με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για την επιβολή ενιαίου φορολογικού συντελεστή στο κεφάλαιο και στους εργαζομένους! Ισχυρίστηκε ότι ζητάει «αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας», αλλά δεν ανέφερε ότι δεσμεύτηκε για την τήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας - πυλώνα του Συμφώνου Σταθερότητας - απέναντι στο ΔΝΤ... Υποσχέθηκε «νέες θέσεις εργασίας μέσω της πράσινης ανάπτυξης»,αλλά δεν είπε ότι πρόκειται για «θέσεις μερικής απασχόλησης».

Αυτή είναι η «νέα προοδευτική πορεία» που υποσχέθηκε ο Γ. Παπανδρέου, ισχυριζόμενος ότι ο «μόνος φόβος» των μεγάλων συμφερόντων είναι το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ που ήδη έχει δεσμευτεί για την «ενίσχυση της επιχειρηματικότητας», με νέες φοροαπαλλαγές και οικονομικά κίνητρα.

Επίθεση λάσπης στο ΚΚΕ

Σε νέα επίθεση λάσπης εναντίον του ΚΚΕ επιδόθηκε χτες ο Γ. Παπανδρέου σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Αλφα», αφού σε μια προσπάθεια να κρύψει την εμπλοκή του ΠΑΣΟΚ με τις «μίζες» της «Ζήμενς», για τις οποίες ο Θ. Τσουκάτος έχει δηλώσει ότι κατέληξαν στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ, επανέφερε την αντιδραστική του πρόταση για δημοσιοποίηση των ονομάτων των απλών μελών και φίλων που προσφέρουν συνδρομές στα κόμματα, αφήνοντας ανυπόστατες αιχμές για το ΚΚΕ. Εμείς προτείναμε, είπε ο Γ. Παπανδρέου, «όλες οι προσφορές σε όλα τα κόμματα να είναι ονομαστικοποιημένες, δηλαδή να έχουν όνομα και επώνυμο, δηλαδή από πού έρχονται και πού πηγαίνουν. Σε αυτό αντέδρασε η κυβέρνηση αρνητικά όπως ακριβώς και το ΚΚΕ».

Στην ίδια συνέντευξη δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα προκαλέσει εκλογές το Μάρτη του 2010 με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ακόμα και αν υποψήφιος είναι ο Κ. Παπούλιας, ενώ όταν ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση προτείνει τον Κ. Σημίτη ποια θα είναι η στάση του ΠΑΣΟΚ δήλωσε: «Δεν πρόκειται να μπούμε σε ονοματολογία»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ