Τετάρτη 3 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Τώρα οι λαϊκοί άνθρωποι να κάνουν το μεγάλο βήμα με το ΚΚΕ

Σε μεγάλη συγκέντρωση στα Χανιά μίλησε χτες ο Στέφανος Λουκάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στα Χανιά
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στα Χανιά
Να αξιοποιηθεί η ψήφος στις 7 Ιούνη ως όπλο τιμωρίας της αντιλαϊκής πολιτικής και των κομμάτων του ερωμονόδρομου, με ταυτόχρονη ενδυνάμωση του άλλου δρόμου ανάπτυξης, της λαϊκής εξουσίας, κάλεσε από τα Χανιά ο Στέφανος Λουκάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στο νομό. Στη συγκέντρωση, που παλλόταν από τα συνθήματα των νέων κομμουνιστών και με τη δυναμική συμμετοχή εργαζομένων, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων και άλλων λαϊκών στρωμάτων, ο Στέφανος Λουκάς κάλεσε τους κομμουνιστές και τους φίλους του Κόμματος να μη δείξουν κανένα εφησυχασμό, να μην επιτρέψουν να πάει χαμένη καμία ψήφος. Ηρθε η ώρα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, να πέσει το κόκκινο βόλι του ΚΚΕ. Παραθέτουμε στη συνέχεια αποσπάσματα από την ομιλία του.

Να δεχτεί πλήγμα η πολιτική τους

«Είναι σημαντικό, την άλλη μέρα από τις ευρωεκλογές, η ΕΕ και οι αστικές κυβερνήσεις να μετράνε απώλειες, να έχει δεχτεί πλήγμα η πολιτική τους. Αυτό το πλήγμα μπορεί να δοθεί με την υπερψήφιση των Κομμουνιστικών Κομμάτων και των συμμάχων τους που αντιπαλεύουν την ΕΕ και τις ταξικές επιλογές της σε βάρος των εργαζομένων.

Τώρα, οι λαϊκοί άνθρωποι μπορούν και πρέπει να κάνουν το μεγάλο βήμα με το ΚΚΕ. Δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ για να το εμπιστευτούν με την ψήφο τους.

Φοβούνται το ΚΚΕ γιατί είπε την αλήθεια και δεν έβαλε την υπογραφή του στη Συνθήκη του Μάαστριχτ, εναντιώθηκε, είπε ΟΧΙ, οργάνωσε την πάλη του λαού, αποκαλύπτοντας όλα τα δεινά που σήμερα ζει. Και επιβεβαιώθηκε.

Φοβούνται το ΚΚΕ γιατί έγκαιρα αποκάλυψε τα ψέματά τους για την ΕΕ. Αυτή η Ενωση δεν είναι μονόδρομος για τον ελληνικό λαό, αλλά είναι μονόδρομος για την πλουτοκρατία.

Φοβούνται το ΚΚΕ γιατί εκφράζει το δίκιο του λαού και παλεύει γι' αυτό με όλες του τις δυνάμεις. Η άνοδος του ΚΚΕ σε ψήφους και ποσοστά θα δυσκολέψει σημαντικά τη δικομματική εναλλαγή. Θα κάνει πιο αδύναμη την κυβέρνηση, όποια και αν είναι, και θα δημιουργεί μεγαλύτερη δυσκολία στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Το εργατικό λαϊκό κίνημα θα ασκεί μεγαλύτερη πίεση για να παρεμβάλλει εμπόδια και μπορεί να έχει και κατακτήσεις.

Φοβούνται το ΚΚΕ γιατί λέει ότι υπάρχει λύση: Η νίκη του λαού, ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, που κοινωνικοποιεί τα μέσα παραγωγής, σχεδιάζει την οικονομία, προγραμματίζει, κάνει την εργατική τάξη και τους συμμάχους της, πραγματικούς ελεγκτές της οικονομίας και της εξουσίας και ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουν. Το σήμερα με το αύριο συνδέεται με την αντεπίθεση, με την ανασύνταξη του κινήματος, πριν απ' όλα του εργατικού, με την ανοδική συνεχή και σταθερή πορεία του ΚΚΕ.

Χρησιμοποιούν ανέντιμα μέσα

Υπάρχει και ένας ακόμη λόγος γιατί αξίζει να ενισχυθεί το ΚΚΕ. Η αδίστακτη, με ψεύτικα επιχειρήματα επίθεση εναντίον του ΚΚΕ. Χρησιμοποιούν τα πιο ανέντιμα μέσα για να μπερδέψουν το λαό. Γιατί είναι και ανήθικο και ανέντιμο να μιλάνε για το ΚΚΕ, λέγοντας ότι είναι μεγαλομέτοχος πολυεθνικών στην Ελλάδα! Θεωρούν το λαό αφελή, εύπιστο.

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, έφτασε στο σημείο να συμπλεύσει μέχρι και με διάφορους αδίστακτους και καιροσκόπους, παντός καιρού, προκειμένου να απλώσει τα δηλητηριώδη ψέματά της ενάντια στο Κόμμα μας. Οπως ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, με συγκεκριμένο ρόλο ως καλολαδωμένο αντικομμουνιστικό εξάρτημα του συστήματος.

Το "κάποιοι πλούτισαν σύντροφοι από την εξουσία" σε κορυφαίο όργανο του ΠΑΣΟΚ ειπώθηκε, από κορυφαίο στέλεχός του.

Ας αφήσουν τα βρώμικα κόλπα. Η ΝΔ βεβαίως χαίρεται γι' αυτό, γιατί κάνουν άλλοι αυτή τη βρώμικη δουλειά.

Είμαστε το κόμμα εκείνο, που είμαστε αδιάλλακτοι με το κεφάλαιο, έχουμε ασυμφιλίωτη και ανειρήνευτη αντίθεση με την αστική τάξη και τους ιμπεριαλιστές. Είμαστε εμείς, που από το 1918 μιλάμε για την κοινωνικοποίηση των βασικών και συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την έξοδο από τις δυσβάσταχτες δεσμεύσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, το διώξιμο των ξένων βάσεων.

Το ΚΚΕ δεν είναι ίδιο με το ΠΑΣΟΚ. Εμείς τα λέγαμε πάντα αυτά τα συνθήματα, τα λέμε και σήμερα. Η ηγεσία ΠΑΣΟΚ έστειλε στο πυρ το εξώτερο το "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο", το διώξιμο των βάσεων και όλα τ' άλλα, μόλις πήρε την κυβερνητική εξουσία.

Και πρέπει να βγάλει συμπεράσματα ο κόσμος του μόχθου, απ' όλη αυτή την ιστορία, της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, αν ακόμη πιστεύει ότι με το ΠΑΣΟΚ θα είναι καλύτερα τα πράγματα. Να τους γυρίσει την πλάτη, με ψήφο στο ΚΚΕ.

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι ούτε καλύτερη ούτε χειρότερη από τη ΝΔ. Είναι ίδιοι και οι δύο στην αντιλαϊκή πολιτική. Είναι και οι δύο εκπρόσωποι των συμφερόντων της αστικής τάξης.

Φοβούνται το ισχυρό ΚΚΕ

Κλείστε τ' αυτιά σας στο κάλπικο επιχείρημα "όλοι ίδιοι είναι", ότι η πολιτική είναι βρώμικη. Τις βρωμιές της αστικής πολιτικής θέλουν να ξεπλύνουν. Να στείλουν τους ανθρώπους του μόχθου στο μαρασμό και τη μοιρολατρία επιδιώκουν. Και πάνε να τσουβαλιάσουν και το ΚΚΕ. Γιατί είναι το μόνο κόμμα που φοβούνται.

Η δύναμη του ΚΚΕ είναι που αποτελεί το ισχυρό χτύπημα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, στη δικομματική εναλλαγή ή σε αντιλαϊκές συνεργασίες, που φοβίζει την πλουτοκρατία γιατί ενισχύει το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Οσο πιο δυνατό το ΚΚΕ, τόσο λιγότερο μπορεί να υπονομεύουν το εργατικό, γενικότερα το κίνημα της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.

Φοβούνται το ισχυρό ΚΚΕ γιατί δεν έχει δεσμεύσεις με την πλουτοκρατία, δεν μπορούν να μας βάλουν στο χέρι. Την αντικαπιταλιστική δράση του ΚΚΕ φοβούνται, αλλά αυτή είναι η δική μας προίκα. Και θα είμαστε μαζί πιο δυνατοί μετά την κάλπη, με τη δική σας ψήφο. Σε συνθήκες κρίσης πρέπει να γίνει το μεγάλο βήμα και, γιατί όχι, για πρώτη φορά να ψηφίσουν το ΚΚΕ, όπως και οι νέοι που ψηφίζουν για πρώτη φορά. ΚΚΕ δυνατό και από την κάλπη, για να είναι πιο δυνατός από την επόμενη μέρα ο λαός. Να τους τρομάξουμε όσο γίνεται πιο πολύ. Είμαστε αισιόδοξοι πως οι λαϊκοί άνθρωποι να δώσουν δύναμη στο Κόμμα τους και αύξηση σε ψήφους και ποσοστά. Για να πάει και τρίτος κομμουνιστής ευρωβουλευτής στο Ευρωκοινοβούλιο.

Γι' αυτό στις μέρες που απομένουν να συστρατευτούμε στη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ. Θα ενισχυθεί η δύναμη του λαού. Γι' αυτό να γίνει καθημερινά κάθε τόπος δουλειάς, κάθε εργατογειτονιά, τα χωριά, οι σχολές κάστρα δουλειάς και δράσης για την ενίσχυση του ΚΚΕ. Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ πρέπει να πάει παντού. Να το κινήσει με ευθύνη του κάθε χέρι. Είναι συλλογική υπόθεση, αλλά είναι και ατομική ευθύνη.

Είναι ευθύνη προπαντός απέναντι στα παιδιά μας. Δεν έχουμε δικαίωμα και δεν πρέπει να αποδεχτούμε τα παιδιά μας να ζήσουν σε χειρότερες συνθήκες. Σε συνθήκες που θα δουλεύουν ανασφάλιστα, που δε να πάρουν σύνταξη, που θα δουλεύουν ως το θάνατο, που δε θα μπορεί η πλειοψηφία των παιδιών των λαϊκών οικογενειών να μορφώνεται, που θα σπουδάζουν αλλά το πτυχίο τους δε θα έχει αντίκρυσμα να βρουν δουλειά. Εχουμε υποχρέωση να τους παραδώσουμε καλύτερες συνθήκες ζωής. Να ανοίξουμε από τώρα το δρόμο για κόσμο χωρίς βάσανα, χωρίς εκμετάλλευση. Και αυτό θα έχει αντίκρυσμα μόνο με ισχυρό ΚΚΕ.

Με πείσμα λοιπόν στη μάχη του ψηφοδέλτιου».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ