Τετάρτη 3 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Διαμαρτυρία απεργών εργατών

Στην πόλη Πικάλεβο της περιοχής του Λένινγκραντ εκατοντάδες άνεργοι προχώρησαν σε αποκλεισμό του κεντρικού αυτοκινητόδρομου Α-114 με κεντρικό αίτημα την ανάκληση των απολύσεων και την πληρωμή των μισθών τους. Πρόκειται για τους εργαζόμενους εργοστασίων δομικών υλικών «Μπαζελτσιμέντ - Πικάλεβο», «Πικάλεβσκι Τσιμέντ» και «Μεταχίμ», οι οποίοι διεκδικούν τα δικαιώματά τους και βρίσκονται αντιμέτωποι με την κρατική καταστολή, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται και οι δικαστικές αρχές.

Οι συγκεντρωμένοι συνδύασαν τη διαμαρτυρία με τον ερχομό του Πούτιν στην Πετρούπολη με αφορμή τα εγκαίνια του εργοστασίου της «Νισάν».

Κυνικός ο κυβερνήτης της περιοχής του Λένινγκραντ, Βαλέρι Σερντιουκόφ, εμφανίστηκε «έκπληκτος» με το κλείσιμο του δρόμου, λέγοντας πως αν θέλουν δουλειά μπορούν να βρουν στα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας του Λένινγκραντ και στο πυρηνικό εργοστάσιο.

Επίσης επιχειρείται να συνδεθεί η διαμαρτυρία με αντιπολιτευτικούς προς τον κυβερνήτη κύκλους, οι οποίοι «χρησιμοποιούν» τον κόσμο...

Ωστόσο, η κατάσταση στο Πικάλεβο άρχισε να χειροτερεύει από την αρχή του χρόνου, όταν «λόγω της κρίσης» έκλεισαν τα τρία εργοστάσια. Οι προεδρικές υποσχέσεις του περασμένου Μάρτη για την τύχη των εργοστασίων έμειναν κενές. Σα να μην έφτανε αυτό, στα μέσα Μάη έκλεισαν και οι κεντρικοί αγωγοί του ζεστού νερού, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς νερό 22.000 άνθρωποι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ