Τετάρτη 3 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
«Ρίξτε κόκκινη ψήφο»

Περιοδείες κλιμακίων του ΚΚΕ στη Λάρισα

Στον ΟΑΕΔ στη Λάρισα
Στον ΟΑΕΔ στη Λάρισα
«Ψηφίστε ΚΚΕ. Για να πιάσει τόπο η ψήφος σας. Για να δώσετε μεγαλύτερη δύναμη στο κόμμα που αγωνίζεται, πάντα και παντού, για τα συμφέροντα του λαού. Ενισχύοντας το ΚΚΕ, ενισχύετε το λαϊκό κίνημα κι ανοίγετε προοπτικές στους λαϊκούς αγώνες».

Αυτό το κάλεσμα κάνουν προς τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα οι κομουνιστές της Λάρισας, που, με το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι, περιοδεύουν, καθημερινά, στους χώρους εργασίας, στο κέντρο και στις γειτονιές των πόλεων, καθώς και στα χωριά του νομού.

Χτες, κλιμάκιο της ΝΕ Λάρισας του Κόμματος περιόδευσε στο εργοστάσιο «Μπετίνα», στην ιδιωτική κλινική «Ευτύχης Πατσίδης», στο φυτώριο του Δήμου Λάρισας και στον ΟΑΕΔ. Οι συζητήσεις που είχαν τα στελέχη του ΚΚΕ με τους εργαζόμενους στάθηκαν στο ουσιαστικό νόημα και στο πραγματικό διακύβευμα των ευρωεκλογών.

Υπογραμμίστηκε ότι οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι έχουν, τώρα, την ευκαιρία να δηλώσουν, και με την ψήφο τους, την αντίθεσή τους στις αντιδραστικές αλλαγές που προώθησε, προωθεί και θα προωθήσει ακόμα παραπέρα η ΕΕ στις εργασιακές σχέσεις. Τονίστηκε ότι το πραγματικό διακύβευμα των ευρωεκλογών στη χώρα μας δεν είναι ποιο από τα κόμματα του δικομματισμού θα είναι πρώτο και πόση θα είναι η διαφορά του με το δεύτερο, αλλά πόσο θα μειωθεί η εκλογική δύναμη και των δυο και θα αυξηθεί η δύναμη του ΚΚΕ.

Η ψήφος του εργάτη - σημείωναν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ - δεν μπορεί παρά να είναι κόκκινη. Το ΚΚΕ είναι το κόμμα της τάξης του, γι' αυτόν νοιάζεται περισσότερο από οποιονδήποτε, γι' αυτόν παλεύει από τότε που δημιουργήθηκε και θα παλεύει μέχρι η εργατική τάξη να πάρει την εξουσία και να αλλάξει την κοινωνία.

Αλλο κλιμάκιο του Κόμματος βρέθηκε στην επαρχία Αγιάς συζητώντας με αγρότες της περιοχής. Και η ψήφος της μικρομεσαίας αγροτιάς πρέπει να είναι κόκκινη, τόνισαν οι κομμουνιστές. Το ΚΚΕ πάντα προωθούσε και προωθεί την εργατο-αγροτική συμμαχία και στέκεται στο πλευρό των ξωμάχων της υπαίθρου. Είναι, άλλωστε, το μόνο κόμμα που έχει ταχθεί κατά της ΚΑΠ και γενικότερα της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, που ξεκληρίζει τους μικρομεσαίους αγρότες και την αντιμάχεται.

Κλιμάκιο του ΚΚΕ περιόδευσε και εμπορικά στα μαγαζιά στο κέντρο της πόλης και στις συζητήσεις που είχε με τους μαγαζάτορες επισημάνθηκε ότι και η ψήφος των αυτοαπασχολουμένων και των μικροεργοδοτών στο εμπόριο χρειάζεται να είναι κόκκινη. Οχι μόνο γιατί θα αποβεί προς άμεσο όφελός τους, αφού το ΚΚΕ θέλει και μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη ενός αγωνιστικού κινήματος των μικρομεσαίων που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντά τους, μπροστά στη μεγάλη πίεση που δέχονται από τα γιγαντιαία πολυκαταστήματα και τη σφοδρή φορολογική επίθεση των κυβερνήσεων και της ΕΕ, αλλά και γιατί έχουν κι αυτοί θέση στη λαϊκή συμμαχία που προωθεί το κόμμα της εργατικής τάξης. Μια συμμαχία που θα παλεύει για την ανάδειξη της Λαϊκής Εξουσίας, η οποία, στο πλαίσιο της Λαϊκής Οικονομίας, θα εφαρμόσει μια πολιτική κατά του μεγάλου κεφαλαίου και υπέρ των λαϊκών στρωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ