Τρίτη 2 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

Παρέμβαση στην κινητοποίηση για τους νηπιαγωγούς και την Προσχολική Αγωγή το προηγούμενο Σάββατο

Κάλεσμα στο δρόμο της συσπείρωσης των ταξικών συνδικάτων, με τη γραμμή της σύγκρουσης, της απειθαρχίας και της ανυπακοής, κόντρα σε όσους θέλουν να βάλουν ταφόπλακα στα εργασιακά δικαιώματα, απηύθυνε το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που έγινε το περασμένο Σάββατο για την Προσχολική Αγωγή και τους νηπιαγωγούς, που είναι από τα πρώτα θύματα των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Απέναντι στην προσπάθεια εκφυλισμού του αγώνα των νηπιαγωγών και στην υιοθέτηση λειψών αιτημάτων από τη ΔΟΕ, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, δίνοντας το δικό του προσανατολισμό, κάλεσε νηπιαγωγούς, ωρομίσθιους και αναπληρωτές να διεκδικήσουν το δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για όλους.

«Δε μπορούμε να τους ανεχτούμε άλλο. Να γινόμαστε όμηροι διευθυντών και κυβερνητικών παρατάξεων. Να μετατρέπεται το αυτονόητο δικαίωμά μας για εργασία σε αντικείμενο ρουσφετιών και εκβιασμών. Να ξοδεύουμε όλο το μισθό μας στην περιπλάνηση από σχολείο σε σχολείο, από χωριό σε χωριό και από πόλη σε πόλη, για να εξασφαλίσουμε την πολυπόθητη προϋπηρεσία. Κάτω από την μπότα των οδηγιών της ΕΕ η Προσχολική Αγωγή μετατρέπεται σε ακόμη πιο ακριβό εμπόρευμα και οι εργασιακές σχέσεις, το ωράριο των νηπιαγωγών γίνεται λάστιχο», υπογράμμισε από το βήμα της συγκέντρωσης ο Κ. Παπλωματάς, εκ μέρους του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. «Δεν εμπιστευόμαστε τις ηγεσίες που η λογική τους καθιερώνει τη μερική απασχόληση, την προσωρινή εργασία και νομιμοποιεί το κυνήγι της προϋπηρεσίας», τόνισε στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ.

Απέναντι στην πολιτική που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στηρίζουν οι άλλες δυνάμεις, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, με συνέπεια και ταξική ευθύνη, διεκδικεί: Αποκλειστικά μόνιμο προσωπικό στην εκπαίδευση, άμεση κατάργηση του θεσμού των ωρομισθίων και των αναπληρωτών, οι έκτακτες ανάγκες να καλύπτονται από μόνιμους εκπαιδευτικούς που θα είναι προσωρινά στη διάθεση του υπουργείου Παιδείας. Πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές και τους ωρομισθίους. Αμεση κατάργηση του νόμου Πετραλιά για 100 ένσημα. Μαζικοί διορισμοί από νέα και ενιαία επετηρίδα, κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ