Κυριακή 31 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
ΠΡΟΣΩΠΟ
Τζορτζ Κέισι

Γρηγοριάδης Κώστας

Τα απομεινάρια των ψευδαισθήσεων του αντιπολεμικού κινήματος των ΗΠΑ περί «τέλους του πολέμου» ανέλαβε να συντρίψει ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ, ο στρατηγός Τζορτζ Κέισι.

Φυσικά ο Κέισι δε δρα αυτοβούλως, αλλά υπό την καθοδήγηση του Λευκού Οίκου, που καθημερινά διευρύνει επικίνδυνα το μέτωπο του ιμπεριαλιστικού πολέμου, παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις και την υποτιθέμενη «ήπια και ρεαλιστική προσέγγιση» του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Περί αναγκαίας παραμονής των αμερικανικών στρατευμάτων σε πολεμικές επιχειρήσεις σε Ιράκ και Αφγανιστάν για μια ακόμη δεκαετία τουλάχιστον, έκανε λόγο ο στρατηγός Κέισι, ρίχνοντας ουσιαστικά στον κάλαθο των αχρήστων τις πρότερες δηλώσεις Ομπάμα για τερματισμό του πολέμου και άμεση αποχώρηση. Ο αριθμός των στρατιωτών που θα παραμείνουν στο Ιράκ και παρά τη συμφωνία για πλήρη αποχώρησή τους από τη Βαγδάτη μέχρι το 2012, δεν έχει διευκρινιστεί, αλλά πληροφορίες κάνουν λόγο για περισσότερους από 40.000.

«Οι παγκόσμιες τάσεις σπρώχνουν σε λάθος κατεύθυνση», ανέφερε ο Κέισι, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ θα χρειαστούν τα επόμενα χρόνια ένα στρατό που θα αριθμεί 1,1 εκατ. προσωπικό. Ο στρατηγός δηλώνει επίσης κυνικά ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες εάν χρειαστεί να πολεμήσουν και στο μέτωπο της κορεατικής χερσονήσου ενάντια στην ΛΔ Κορέας. Η ειρηνευτική πολιτική του Ομπάμα σε πλήρη... εξέλιξη.


Χρ.Μ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ