Σάββατο 30 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
«Σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει»

Σε προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Χαλκίδα, μίλησε χτες ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε μια δυναμική και γεμάτη παλμό συγκέντρωση στην παραλία της Χαλκίδας, στο «Στρογγυλό», μίλησε χθες το απόγευμα ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. «Ανυπακοή στην ΕΕ, ΚΚΕ», έγραφε το κεντρικό πανό, δίνοντας το στίγμα του καλέσματος προς όλους τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους νέους του νομού της Εύβοιας κι ένα άλλο πανό συμπλήρωνε: «Σου είπαν ψέμματα, τιμώρησε τα κόμματα της ΕΕ». Την ίδια ώρα, απ' τα μεγάφωνα, λίγο πριν την αρχή της συγκέντρωσης, τονιζόταν: «Η ψήφος σου να μη γίνει θηλιά στο λαιμό σου».

Λίγο πριν αρχίσει η συγκέντρωση, μέλη της ΚΝΕ, σπουδαστές, εργαζόμενοι και μαθητές, πραγματοποίησαν πορεία στην παραλία της πόλης, καλώντας τους εργαζόμενους να ενισχύσουν το ΚΚΕ. Σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του Γ. Μαρίνου, τα συνθήματα έδιναν τον παλμό. «ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός, ψηφίσανε το Μάαστριχτ, πληρώνει ο λαός», «Εννιά δεκαετίες αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία». Την ώρα που ο ομιλητής μιλούσε για τους αγώνες των εργαζομένων στην περιοχή, τους εργαζόμενους του «Παπουτσάνη» που για 10η βδομάδα συνεχίζουν τον απεργιακό τους αγώνα, οι συγκεντρωμένοι απάντησαν με το σύνθημα «Ο διάλογός τους είναι μια απάτη, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».

Πληθαίνουν τα θετικά μηνύματα


Στην ομιλία του, ο Γιώργος Μαρίνος τόνισε, ανάμεσα στ' άλλα:

«Πολλοί άνθρωποι του μόχθου έχουν ιστορικούς δεσμούς με το ΚΚΕ, πολλοί πήραν μέρος σε αγώνες που πρωτοστάτησαν οι κομμουνιστές, πολλοί εκτιμούν τη σοβαρότητα, τη συνέπεια, τη μαχητικότητα του ΚΚΕ, την πάλη του για όλα τα λαϊκά προβλήματα.

Ολες αυτές οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες, συνολικά οι λαϊκές οικογένειες που κάηκαν από την Ευρωπαϊκή Ενωση, το δικομματισμό, την επίθεση της εργοδοσίας, οι λαϊκές οικογένειες που ενδιαφέρονται και ανησυχούν για το μέλλον των παιδιών τους, μαζί με τους χιλιάδες νέους και νέες που είναι στο στόχαστρο των δυνάμεων του κεφαλαίου, έχουν συμφέρον να στηρίξουν το ΚΚΕ, στις ευρωεκλογές και στους επόμενους αγώνες.

Είναι ένα σημαντικό βήμα για το δικό τους συμφέρον, για το συμφέρον του λαού μας.

Αυτή η επιλογή θα επιδράσει θετικά στη ζωή των λαϊκών ανθρώπων, θα δώσει δύναμη στο αντιπάλεμα των δυσκολιών, θα τους απελευθερώσει από τις δεσμεύσεις που χρησιμοποιεί ο δικομματισμός για να κρατάει καθηλωμένο τον προβληματισμό, τη δράση, να θίγει την αξιοπρέπεια χιλιάδων εργαζομένων και ανέργων.

Αυτές τις μέρες πληθαίνουν τα θετικά μηνύματα.

Μας λένε: Προχωρήστε μπροστά, είμαστε στο πλευρό σας, θα συναντηθούμε στην κάλπη.

Το λένε εργάτες και εργάτριες, μικροί αγρότες και επαγγελματίες, επιστήμονες, νέοι και νέες που ψήφιζαν πριν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ.

Εκτιμούμε πολύ τη στάση τους, χαιρόμαστε για την ανταπόκριση που βρίσκει η πολιτική, η δράση του ΚΚΕ.

Εχουμε υποχρέωση να συνεχίσουμε την ουσιαστική συζήτηση μέχρι την τελευταία στιγμή.

Μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε τις πιέσεις που θα ασκηθούν.

Διαμορφώνεται μια νέα σχέση ανάμεσα στο ΚΚΕ και σε νέους αγωνιστές και αυτή η σχέση μπορεί να καταγραφεί στην κάλπη, να στεριώσει, να δώσει μεγάλη δυναμική στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, στη λαϊκή πάλη.

Δεν βάζουμε όρους, δεν περιμένουμε να ξεπεραστούν διαφωνίες, αντιρρήσεις, παρατηρήσεις λαϊκών δυνάμεων για την πολιτική, τις θέσεις του ΚΚΕ, από τη μια μέρα στην άλλη.

Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, μας βοηθάει να γινόμαστε καλύτεροι, να συζητάμε τα σοβαρά θέματα μέσα στην πάλη, έχοντας κάνει το βήμα της ενίσχυσης του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές.

Οι ευθύνες που έχουμε αναλάβει είναι πολύ μεγάλες. Μέλη, φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ, αριστερές οικογένειες, πρωτοπόροι αγωνιστές της ζωής έχουμε υποχρέωση να ανταποκριθούμε στη μάχη του ψηφοδελτίου να φτάσει σε κάθε λαϊκό σπίτι, σε κάθε εργαζόμενο.

Να μη λείψει κανείς από αυτό το προσκλητήριο, να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας.

Τιμωρήστε τους

Οι αντίπαλοί μας τα βάζουν με το ΚΚΕ και προσπαθούν να υπονομεύσουν το ρόλο του ως δύναμης της κοινωνικής προόδου.

Το πρόβλημά τους είναι μεγάλο.

Εχθρεύονται το ΚΚΕ γιατί εχθρεύονται την κοινωνική εξέλιξη, γιατί θέλουν να διατηρήσουν το καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα, την εξουσία της πλουτοκρατίας, το λαό υποταγμένο.

Το ΚΚΕ είναι δύναμη κοινωνικής προόδου, γιατί συγκρούεται με την εκμετάλλευση και παλεύει για την κατάργησή της, συγκρούεται με τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, με τα μεγάλα συμφέροντα και παλεύει για την ανατροπή τους, αντιμάχεται τη μοιρολατρία, την υποταγή, τη σαπίλα, τη διαφθορά, τα σκάνδαλα, πιστεύει στην πάλη της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, καθορίζει τους στόχους του με βάση τις ανάγκες τους, τις ανάγκες της νεολαίας μας.

Το ΚΚΕ δεν έκανε πίσω στις εκτελέσεις, στις εξορίες και στις φυλακές, στην πολύχρονη παρανομία.

Υπερασπίζεται μεγάλες αξίες και ιδανικά, αντλεί δυνάμεις από τον εργάτη και την εργάτρια, τον μικρό αγρότη και την αγρότισσα, τον μικρό επαγγελματία βιοπαλαιστή, αγωνίζεται με ανιδιοτέλεια και στηρίζεται στην επαναστατική ηθική, η οποία το χαρακτηρίζει.

"Σε τούτα δω τα μάρμαρα, κακιά σκουριά δεν πιάνει".

Ψήφο ανυπακοής, απειθαρχίας στην ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ενωση, που εκφράζει και υπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα.

Ψήφο αντεπίθεσης, ελπίδας, ψήφο στο ΚΚΕ.

Λέμε σε όλους τους εργαζόμενους που ψηφίζουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ:

Τώρα έχετε μεγάλη πείρα, πολύ χρήσιμη για να βγούνε συμπεράσματα.

Σας είπαν ψέματα, σας λένε ψέματα, βιάζουν την αλήθεια πολλά χρόνια.

Τιμωρήστε τους, είναι ανάγκη να τους τιμωρήσετε.

Είναι συνυπεύθυνοι

Σας είπαν ψέματα για την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Την παρουσίασαν σαν μια ευρωπαϊκή οικογένεια που θα εξασφαλίσει δικαιώματα, ευημερία, μια καλύτερη ζωή, αλλά αυτό διαψεύστηκε, διαψεύδεται στην πράξη.

Τι αποδείχθηκε;

Αποδείχθηκε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι μια ιμπεριαλιστική διακρατική ένωση που δημιούργησαν οι πλουτοκράτες για να αυξάνουν τα κέρδη και τη δύναμή τους, μέσα από την εκμετάλλευση και την καταπίεση της εργατικής τάξης, της αγροτιάς, των μικρών επαγγελματιών, των ανθρώπων του μόχθου.

Αποδείχθηκε ότι η Συνθήκη του Μάαστριχτ που είναι το θεμέλιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης δημιουργήθηκε για να εκφράσει τις ανάγκες του κεφαλαίου, για να πετύχει την ελεύθερη, ανεμπόδιστη κίνησή του, την ελεύθερη κίνηση των εμπορευμάτων, των υπηρεσιών, για να κερδίσει νέο έδαφος η πλουτοκρατία.

Αυτή, η Συνθήκη του Μάαστριχτ ψηφίστηκε από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ, που σήμερα προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες του πίσω από την ταμπέλα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή η Συνθήκη του Μάαστριχτ στηρίζεται από τον ΛΑ.Ο.Σ. και τους λεγόμενους οικολόγους.

Είναι συνυπεύθυνοι.

Γιατί Ευρωπαϊκή Ενωση και Συνθήκη του Μάαστριχτ σημαίνει εκμετάλλευση του μόχθου του λαού και μετατροπή του σε κέρδη για τους λίγους.

Σημαίνει ανατροπή εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων, χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων, καθήλωση, πάγωμα των μισθών και των συντάξεων.

Αύξηση του εργάσιμου χρόνου, ακόμα και πάνω από τις 65 ώρες τη βδομάδα.

Σημαίνει κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία, επεμβάσεις και πολέμους για να κερδίζουν οι καπιταλιστές.

Σημαίνει εμπορευματοποίηση της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας, απελευθέρωση της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, των μεταφορών, ιδιωτικοποίηση στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων.

Σημαίνει Κοινή Αγροτική Πολιτική, που μειώνει το εισόδημα και ξεκληρίζει κάθε χρόνο 20.000 μικρομεσαία αγροτικά νοικοκυριά, συγκεντρώνοντας τη γη και την παραγωγή σε λίγα χέρια.

Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ενωση, μια καπιταλιστική, εχθρική προς τους λαούς ένωση, που ταλαιπωρεί καθημερινά τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες.

Συγκρίνετε αυτά που σας έλεγαν, με την πραγματικότητα που ζούμε, που ζούνε οι λαοί.

20 εκατομμύρια άνεργοι, εκατομμύρια υποαπασχολούμενοι, εκατομμύρια που ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ.

Οι εργαζόμενοι έχουν υποχρέωση να πούνε στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ:

"ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, δεν δίνουμε σημασία στις ψεύτικες προσδοκίες που καλλιεργείτε.

Η ανάπτυξη που διαφημίζετε είναι για τους λίγους, για τα μεγάλα συμφέροντα.

Οπως πριν μιλούσατε για τη νέα οικονομία της πληροφορικής και μας κάνατε το βίο αβίωτο, έτσι και τώρα χρησιμοποιείτε τη λεγόμενη Πράσινη οικονομία, για να μας κλείσετε τα μάτια, δίνοντας στους βιαστές του περιβάλλοντος, στα μεγάλα συμφέροντα, νέα προνόμια, νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες, μεγάλη κερδοφορία.

Φτάνει πια, σας γνωρίσαμε, σας ζήσαμε, σας μάθαμε, μας ταλαιπωρείτε χρόνια, σας εγκαταλείπουμε".

Σε κάθε πολιτική μάχη μπορούμε να βάλουμε ένα λιθάρι για την κοινωνική πρόοδο.

Να μην πάει άλλος χρόνος χαμένος.

Να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα στην υπόθεση της λαϊκής αντεπίθεσης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ