Σάββατο 30 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ «ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΑΣ»
Απορρίπτουν τους εκβιασμούς

Να σκύψουν το κεφάλι στις εργοδοτικές αξιώσεις τούς καλεί η ΓΣΕΕ

Κόντρα στα εκβιαστικά διλήμματα της εργοδοτικής πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και στα τελεσίγραφα της εργοδοσίας αποφάσισαν να σταθούν οι εργαζόμενοι της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας» στο εργοστάσιο της Νάουσας. Χτες μέσα από μαζική συνέλευση απέρριψαν το κείμενο που τους έστειλε να υπογράψουν η ΓΣΕΕ ώστε να αποδεχθούν τις απολύσεις που ετοιμάζει ο όμιλος και τα μέτρα της κυβέρνησης για ένταξη των απολυμένων σε προγράμματα απασχόλησης μικρής διάρκειας στους ΟΤΑ.

Στη συζήτηση που έγινε, μετά από παρέμβαση του πρώην προέδρου του ΕΚ Νάουσας Χρήστου Τρεμπελή, οι εργάτες αποφάσισαν να μην αποδεχθούν τα καλέσματα των εργοδοτικών συνδικαλιστών και τις απειλές της εργοδοσίας πως αν μέχρι την 1η Ιούνη δε συμφωνήσουν στην απόλυσή τους, το μέλλον της επιχείρησης θα είναι αμφίβολο, καθώς και το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων, αλλά και τα δεδουλευμένα τους.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τη διοίκηση της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας» ότι μεθοδεύει το κλείσιμο του εργοστασίου στη Νάουσα και την απόλυσή τους, αφού πρώτα εξασφάλισε νέα χρηματοδότηση του ομίλου με την εγγύηση του Δημοσίου. Απαιτούν να μην κλείσει το εργοστάσιο, να μη γίνει καμία απόλυση, να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα, να μην αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ