Τετάρτη 27 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ»
Κάτω τα χέρια απ' το σωματείο μας!

Δυναμική κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια όπου χτες εκδικάστηκε η εργοδοτική αγωγή

Με όπλο την ενότητα και την ταξική αλληλεγγύη διαδήλωσαν και χτες οι απεργοί του «Παπουτσάνη»
Με όπλο την ενότητα και την ταξική αλληλεγγύη διαδήλωσαν και χτες οι απεργοί του «Παπουτσάνη»
«Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη». Το σύνθημα αυτό ήχησε χτες το πρωί έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά από τους εργαζόμενους στον «Παπουτσάνη». Εχοντας στο πλευρό τους, συναδέλφους τους από εργοστάσια του κλάδου, δυνάμεις του ΠΑΜΕ και στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας συνολικά στη χημική βιομηχανία, «τσαλάκωσαν» και την ύστατη προσπάθεια που κατέβαλε η εταιρεία μέσα στην αίθουσα του Μονομελούς Πρωτοδικείου, να «σπάσει» την ταξική τους ενότητα και να τους τρομοκρατήσει.

Μετέτρεψαν έτσι σε κενό γράμμα την προσφυγή στη Δικαιοσύνη με την αξίωση να ποινικοποιηθεί ο απεργιακός αγώνας που δίνουν για να ανακληθούν οι απολύσεις 9 συναδέλφων τους, να υπογραφεί ικανοποιητική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, στοχοποιώντας ταυτόχρονα τον οργανωτή τους, την ταξική Πανελλήνια Ενωση Εργαζομένων Ελαιουργοσαπουνοποιείων, σέρνοντας στο εδώλιο του κατηγορουμένου τον πρόεδρό της Ν. Ξουράφη, συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ και τον Κ. Κολιογιώργη, αναπληρωτή γραμματέα της.

Οι απεργοί του «Παπουτσάνη» και οι συνάδελφοί τους στις 8 το πρωί συγκεντρώθηκαν στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά. Την απεργία στον κλάδο κήρυξαν η Πανελλήνια Ενωση και η Ομοσπονδία Εργαζομένων Χημικής Βιομηχανίας (ΟΕΧΒΕ). Δίπλα τους συμπαρατάχθηκαν αντιπροσωπείες από ταξικά συνδικάτα του Πειραιά και εργαζόμενοι από πολλούς κλάδους, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Ξεκίνησαν μαχητική πορεία με απανωτά συνθήματα που κατέληξε στα δικαστήρια. Στο πλευρό των εργαζομένων του «Παπουτσάνη» στο δικαστικό μέγαρο, με πρωτοβουλία των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ βρέθηκαν επίσης ναυτεργάτες πλοίων του Αγούδημου που αγωνίζονται για τα δεδουλευμένα τους και ο δήμαρχος Νίκαιας Στ. Μπενετάτος.

Στις 9 το πρωί ξεκίνησε η εκδίκαση της αγωγής που κατέθεσε η εταιρεία απαιτώντας να χαρακτηριστεί η απεργιακή μάχη που δίνουν εδώ και 10 βδομάδες οι εργαζόμενοι παράνομη και καταχρηστική. Οπως και κάθε άλλη απεργία κηρυχτεί στο μέλλον με τα ίδια αιτήματα! Αλλά και να καταδικαστούν ο πρόεδρος και ο αναπληρωτής γραμματέας του κλαδικού σωματείου με χρηματικές ποινές και προσωπική κράτηση 6 μηνών ο καθένας.

Κατά την ακροαματική διαδικασία η αγωγή της εταιρείας «κατέρρευσε». Τα όσα ισχυρίστηκε η μάρτυρας της εργοδοσίας, η διευθύντρια προσωπικού Β. Αλεξανδροπούλου, μετατράπηκαν σε «αστειότητες» από το πλήθος των ατράνταχτων στοιχείων για το δίκιο του απεργιακού αγώνα των εργαζομένων, που παρουσίασαν κατά τις καταθέσεις τους ο Νίκος Ξουράφης, η Β. Νικολαΐδου, βουλευτής του ΚΚΕ και αντιπρόεδρος της Βουλής και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ε. Θεοχάρης. Η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ